Mijn favoriete podcasts #2

Nu bijna een halfjaar geleden zette ik in deze blog al mijn favoriete podcasts van dat moment op een rijtje. Ik luister die podcasts nog steeds graag maar heb er inmiddels ook een aantal nieuwe ontdekt. Dat is geen overbodige luxe want ik ben echt verslaafd aan podcasts haha. Waar ik eerst op de fiets standaard muziek opzette, blogs las of door mijn Instagram feed scrolde luister ik nu steevast een podcast. Ik vind het rustgevend en ik steek er ook mooi nog wat van op! Het scheelt bovendien een hoop boetes met het appverbod dat straks vanaf juli ingaat. In deze blog zet ik een aantal van mijn onlangs ontdekte favoriete podcasts op een rijtje. Ik hoop dat jullie er wat inspiratie uit kunnen halen!

Monica’s Podcast

De meesten van jullie zullen Monica Geuze wel kennen en zelf volg ik haar ook al een aantal jaar op YouTube. Ik was dan ook blij verrast toen ze verkondigde met een podcast te beginnen! Ik ben vooral fan van Monica omdat ze altijd haar eerlijke en ongezouten mening geeft en dit doet ze gelukkig ook in haar podcasts. Samen met verschillende bekende vrienden praat ze over uitlopende onderwerpen. De eerste 10 afleveringen staan nu online en heb ik stuk voor stuk met plezier geluisterd, ik kijk uit naar het volgende seizoen!

Kennis = kracht

Bij de kennis = kracht podcast van Milo Education kwam ik terecht via Instagram. Ik volg Richard Bell (@bell_coaching) nu een tijdje en ben ontzettend onder de indruk van alle kennis die hij heeft over krachttraining en voeding. Ik was dan ook gelijk enthousiast toen ik  voorbij zag komen dat hij te gast was in deze podcast. De kennis die in de podcasts met Richard wordt gedeeld biedt precies de diepgang en wetenschappelijke onderbouwing waar ik op zoek naar ben. Onder andere periodisering, progressie en maximale krachtontwikkeling komen aan bod. Ondertussen staan er ook al wat leuke afleveringen online met andere professionals. Echt een aanrader als je (kracht)training net zo leuk en interessant vind als ik! 🙂

Eindbazen

Sinds ik de Eindbazen podcast heb ontdekt heb ik er al behoorlijk wat afleveringen doorheen gejaagd. Bij deze podcast komen er allerlei verschillende ‘eindbazen’ langs die ieder weer op een ander gebied een bijzondere prestatie neer hebben gezet of iets waardevols hebben toegevoegd, heel inspirerend! Zowel de kwaliteit van het geluid als de kwaliteit van de vragen is goed. Zelf vind ik het vooral leuk om naar de afleveringen over sporters en trainers te luisteren maar er is echt voor ieder wat wils. Inmiddels staan er al ruim 130 interviews online, met een gemiddelde duur van zo’n 2 uur, daar ben je dus wel even zoet mee!

Pyjama Party Podcast

Net als Monica volg ik ook Bonnie van het YouTubekanaal Boncolor al een aantal jaar en ik kijk elke week weer met veel plezier naar haar vlogs. Ook Bonnie is sinds kort als extraatje naast haar video’s podcasts gaan maken. Met haar gasten kletst ze over verschillende thema’s zoals seksuele intimidatie, make-up en rolverdelingen in relaties. De podcast heet niet voor niets de Pyjama Party Podcast want alle gesprekken worden als het ware op een slaapfeestje gevoerd, inclusief pyjama en midnight snacks, heel gezellig. 🙂

Lobke Faasen

Lobke is een plantaardige diëtist die zich inzet om zoveel mogelijk mensen te inspireren met een plantaardige, duurzame en bovendien gezonde levensstijl. Met haar podcast is ze echt pas nét gestart en toevallig was in haar allereerste aflevering Maartje van Gestel te gast, een bloedfanatieke triatleet die plantaardig eet en ik toevallig net zoals Lobke zelf pasgeleden ben begonnen te volgen. Ondanks dat ik zelf niet veganistisch eet ben ik er wel in geïnteresseerd. Zowel Lobke als Maartje wijst niet met een vinger naar mensen die niet plantaardig eten maar praten over over wat voor henzelf de voordelen zijn. Ik ben heel positief verrast door het eerste interview en kijk uit naar de volgenden!

podcast

Luister jij graag naar podcasts? En zo ja, heb je nog aanraders?

Liefs, Yfke ♥


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s