Persoonlijke update: waarom ik een tijd weg ben geweest, blessure update en studiekeuze

Het is inmiddels al een hele tijd geleden dat er voor het laatst een blog online is gekomen. Ik ben jullie wat dat betreft wel wat uitleg verschuldigd en vond het daarom de hoogste tijd voor een nieuwe persoonlijke update. Jarenlang heb ik alle problemen, gedachten en angsten die ik had voor mijn omgeving geheim gehouden. Ik schaamde me en hield alles daarom liever voor mezelf. De afgelopen jaren heb ik echter geleerd dat dit je op lange termijn niets oplevert en dat je beter eerlijk kunt zijn. In deze persoonlijke updates probeer ik open te zijn over hoe het écht met me gaat en waar ik me mee bezig houd, ook al blijft het heel spannend om me zo kwetsbaar op te stellen. In deze blog deel ik weer wat van mijn bezigheden en hersenspinsels van dit moment met jullie!

Radiostilte

Bijna een jaar geleden, op 14 juni 2018, raapte ik al mijn moed bij elkaar en zette ik mijn eerste blog online op sportyf.nl. Sindsdien heb ik gedreven en met veel plezier bijna elke week 2 blogs geschreven. Toen ik in februari echter bij een nieuwe instantie met therapie begon merkte ik dat dit me veel tijd maar vooral ook veel energie kostte. Hoewel ik het erg leuk vind om aan mijn blog te werken en het me ook energie geeft voelde ik vooral ook wel ontzettend veel druk om het goed te doen en er een succes van te maken en dat benauwde me. Ik snakte naar meer rust en ruimte en besloot daar in maart aan toe te geven. Doelen die ik onder andere met behulp van therapie wil bereiken zijn om te leren wat minder hard naar mezelf te zijn, mijn lat lager te leggen en beter mijn eigen mentale en fysieke grenzen te bewaken in plaats van eroverheen te walsen. Zeker met het oog op volgend (studie)jaar denk ik dat het belangrijk is om hier nu al mee aan de slag te gaan. Aan de ene kan heeft het de afgelopen weken erg aan me geknaagd dat ik mijn blog zo verzuimde terwijl ik er objectief gezien wél de tijd voor had, maar aan de andere kant voelt het ook wel goed om eens wat meer voor mezelf te kiezen. Ik merk dat de break me goed heeft gedaan en dat ik nu steeds meer zin begin te krijgen om het bloggen weer op te pakken. Ik wil mezelf voorlopig niet vastpinnen op 2 blogs per week maar wil schrijven wanneer ik daar echt zin in heb. Als jullie nog onderwerpen weten waar je graag een blog over zou lezen hoor ik het graag! Ik vind het trouwens ook heel bijzonder dat mijn blog alsnog behoorlijk veelbezocht was de afgelopen weken, dankjewel daarvoor. 🙂

Op mijn Instagram account (@sportyf.nl) ben ik de afgelopen tijd trouwens wel actief gebleven en daarop deel ik ook regelmatig hoe het met me gaat. Als je het leuk vind om daarvan op de hoogte te blijven en bovendien benieuwd bent naar mijn voeding en workouts kun je me volgen, dat zou ik zeker waarderen. Er loopt deze week trouwens ook een gave winactie waar je aan mee kan doen!

ss3

Blessure

Na mijn laatste persoonlijke update ben ik actief stappen gaan ondernemen om tot een oplossing te komen voor mijn langdurige rugblessure. Van mijn eigen fysiotherapeute kreeg ik te horen dat ik de pijn misschien maar moest gaan accepteren. Hier kon ik me (gelukkig maar!) helemaal niet bij neerleggen. Via Instagram kwam ik terecht bij een speciale sportfysiotherapeut die met allerlei topsporters werkt. De wachtlijst was lang maar ik besloot me daar toch maar voor aan te melden, achteraf gezien ben ik ontzettend blij dat ik dat gedaan heb en deze fysio nog een kans heb gegeven! Hij vond mijn hele verhaal gelijk wel een logisch en samenhangend geheel en zijn hypothese bleek te kloppen: er zaten 2 werveltjes vast. Als dit destijds door één van de 3 fysio’s die ik gezien heb was opgemerkt was ik binnen een paar weken klachtenvrij geweest maar nu er een half jaar overheen is gegaan zijn alle spieren eromheen zo geïrriteerd geraakt dat het herstel nog wel wat tijd nodig gaat hebben, behoorlijk frustrerend. Ik ben dan ook nog niet pijn vrij maar heb wél weer groen licht gekregen om te sporten dus dat is fijn! Ik merk trouwens wel echt dat ik het vertrouwen zowel in mijn lichaam als in fysiotherapeuten verloren ben en durf daardoor nu ook zeker niet te vroeg te juichen. Het gaat in ieder geval na maanden van stilstand weer een beetje de goede kant op! Om nog even positief af te sluiten kan ik zeker wel zeggen dat mijn blessure me ook iets gebracht heeft, niet fysiek maar wel mentaal. Het lukt me de laatste weken namelijk een stuk beter om naar mijn lichaam te luisteren. Ik kan mijn vaste regime meer loslaten en neem vaker rust of train op lagere intensiteit om wat zuiniger op mijn lichaam te zijn. Hier wil ik de komende tijd absoluut mee verder aan de slag gaan!

ss2 (2)

Studiekeuze

In december deelde ik in deze blog al dat ik me niet langer alleen maar op bewegingswetenschappen focuste maar me ook aan het oriënteren was op fysiotherapie. In de afgelopen 2 maanden heb ik meegedaan aan de selectie voor fysiotherapie, heb ik daar nog aan een dagje proefstuderen meegedaan en heb ik me bovendien voor de 2e keer voor bewegingswetenschappen aangemeld. Tijdens het proefstuderen werd voor mij wel bevestigd dat ik bij fysiotherapie niet helemaal op mijn plek zou zitten. Ik denk dat ik daar het bèta gedeelte van BW en de verdieping van de theorie erg zou missen en bovendien denk ik eerlijk gezegd niet dat ik echt full-time fysiotherapeut zou willen worden later. Ik kwam wel door de selectie en kreeg rangnummer 3 toegewezen (tot zover het lager leggen van mijn lat ;)) maar heb die plek laten vervallen. Het liefst had ik de keuze lekker veilig nog tot het allerlaatste moment uitgesteld maar ik denk dat het wel goed is dat de knoop nu verplicht doorgehakt is zodat het hele idee van studeren wat reëler wordt en ik wat dat betreft niet steeds mijn kop in het zand kan blijven steken.

ss1 (2).jpg

Dit was best een lange update en ik vind het knap als je tot hier gekomen bent. 😉 Laat me vooral weten hoe jij over de besproken zaken denkt, dat hoor ik graag.

Liefs, Yfke ♥

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s