Eetdagboekje maart 2019

Omdat ik weet dat jullie graag eetdagboekjes lezen en ik zelf ook altijd erg nieuwsgierig ben naar hoe anderen eten leek het me leuk om jullie weer eens een kijkje in mijn eigen voeding te geven. Ik ben pescotariër, eet niet volgens een bepaald voedingsschema, tel geen calorieën en weeg mijn eten niet af. Mijn doel is juist om wat losser en meer op gevoel te gaan eten! Dit is soms nog best lastig omdat ik behoorlijk veel voeding nodig heb op een dag en daardoor vaak wel meer moet eten dan dat mijn lichaam aangeeft. Daarnaast probeer ik ook boven mijn onderhoud te eten. Ik neem jullie in deze blog mee in mijn voeding van afgelopen vrijdag. Dit was voor mij een fijne dag waarop ik heb gewerkt en nog even heb gesport. Ik hoop dat jullie uit deze blog wat inspiratie of motivatie kunnen halen!

Ontbijt

Zoals jullie waarschijnlijk al wel hadden verwacht begon ik deze dag om 8:15 weer met een kom brintapap. Wel maakte ik deze vandaag voor het eerst met havermelk in plaats van normale koemelk. Ik wil nu absoluut nog niet helemaal overstappen op een veganistisch dieet maar vind wel dat ik eigenlijk asociaal veel zuivel eet/drink, elke dag ruim een halve kilo aan kwark en zo’n 750 ml aan halfvolle melk. Voor dit ontbijtje gebruikte ik zo’n 300 ml havermelk, zo’n 50-60 gram brinta en een paar flavour drops in de smaak cookies. Het jammere aan zuivelvervangers vind ik dat ze eigenlijk per definitie al nooit zo lekker zijn als de ‘real deal‘. De brinta met havermelk viel me op zich niet tegen maar het was wel minder smaakvol dan normaal, de nasmaak was ook een klein  beetje weeïg en muf. Ik ga het de komende tijd gewoon nog een aantal keer een kans geven omdat ik best bereid ben wat aan smaak in te leveren!

ontbijt

Tussendoortje 1

Na mijn ontbijt vertrok ik naar de sportschool, niet om zelf te sporten maar om te werken als fitness instructrice. Ik hielp onder andere mensen in de fitness en gaf een circuittraining aan ouderen. Tussen het werken door at ik rond half 1 snel een appel met kaneel.

Lunch

Tegen half 2 kwam ik thuis en hoewel ik na de appel nog niet zo’n trek had besloot ik toch gelijk mijn lunch klaar te maken. Ik at een flinke kom pompoensoep en een wortelwrap rijkelijk belegd met hüttenkäse, veganistische ham, komkommer en alfalfa.

wrap

Tussendoortje 2

Na de lunch ben ik lekker even met de hondjes naar het bos gegaan, zó fijn als de lucht blauw is en de zon weer schijnt! Om 15:00 dronk ik gezellig met mijn moeder cappuccino en at ik een eiwitreep in de smaak coconut. Normaal gesproken eet ik ’s middags iets van koekjes maar omdat ik hierna even wilde gaan trainen besloot ik voor iets te gaan dat me langer verzadigd houdt. Om 16:30 ging ik voor de 2e keer deze dag naar de sportschool, nu wél om zelf te trainen. Ik deed een uur lang oefeningen voor mijn bovenlichaam en dook daarna lekker de sauna in. Zo fijn dat ik nu zelf met de auto dit soort ritjes kan maken!

kof

Avondeten

Half 7 kwam ik thuis en kon ik gelijk aan tafel schuiven voor het eten. We aten vandaag boerenkoolstamppot. Mijn ouders en zusjes aten een variant met normale rookworst en spekjes en ik had een eigen pan met een vegetarische variant met tomaatjes, paprika en een vegetarische rookworst. Ik schepte 2 volle kommen op en gooide er ook nog een berg pickalilly en wat augurkjes overheen.

boeren

 

Tussendoortje 3

Direct na het eten had ik zin in wat zoets en snoepte ik een aantal Ricola citroen zuurtjes.

Tussendoortje 4

Om 20:30 plofte ik op de bank met een bak van 500 gram Lindahls Kvarg in de smaak framboos met daarbij druiven en schuddebuikjes.

kwa

Tussendoortje 5

Terwijl ik op Videoland een aflevering van Nieuwe Buren keek snoepte ik nog wat suikervrije dropjes.

Tussendoortje 6

Rond 21:30 at ik voordat ik mijn bed in dook nog een aantal laatste snacks van vandaag. Ik at zo’n 150 gram gebrande noten, een flinke portie kruidnoten en een Crunchy Smartbar van Body&Fit in de smaak chocolate-caramel. Hierbij dronk ik een beker halfvolle opgeschuimde melk.

sn

Dit was alles wat ik op deze vrijdag at. Ondanks dat ik al een hele tijd geen calorieën meer tel probeer ik er wel voor te zorgen dat ik op een dag grofweg zeker wel zo’n 3500 kcal binnenkrijg, dat is vandaag volgens mij ook wel gelukt. Voor veel van jullie zal dit waarschijnlijk overkomen als veel maar iedereen is natuurlijk anders. Laat me vooral weten wat jij op een dag zoal eet!

Liefs, Yfke ♥


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s