Review: Quorn broodbeleg

Er gaat tegenwoordig volgens mij geen week voorbij zonder dat er nieuwe hippe producten in de supermarkten verschijnen. Het lijkt me leuk om voortaan zo nu en dan wat van zulke producten uit te testen zodat jullie ook gelijk weten of ze de moeite waard zijn! Ik kijk hierbij naar de ingrediënten, voedingswaarde en natuurlijk de smaak. Ik trap deze serie af met het broodbeleg van Quorn dat sinds een tijdje verkrijgbaar is. Als er nog specifieke producten zijn waar je nieuwsgierig naar bent hoor ik het graag! 

Het product

Quorn is een Engels bedrijf dat vegetarische producten maakt op basis van mycoproteïne, een schimmeleiwit. Ze produceren op een zo duurzaam mogelijke manier zo gezond en lekker mogelijke producten! Onlangs hebben ze 4 soorten broodbeleg aan hun assortiment toegevoegd: Spinach & Red Pepper Slices, Pepperoni, Smokey Ham Free Slices en Chicken Free Slices. In deze blog test ik de laatste 2 voor jullie uit.

quuu

Wat zit erin?

Smokey Ham Free Slices: mycoproteïne (schimmeleiwit) (78%), water, natuurlijke aroma’s (bevat rookaroma, kleur: ijzeroxide), verdikkingsmiddelen: agar en johannesbroodpitmeel; aardappeleiwit, zout, erwtenvezel, conserveermiddel: kaliumsorbaat

Screenshot_20190223-101356_MyFitnessPal

Chicken Free Slices: mycoproteïne (schimmeleiwit)(83%), water, natuurlijke aroma’s, verdikkingsmiddelen: agar en sint-jansbroodgom, conserveermiddel: kaliumsorbaat.

Screenshot_20190223-101535_MyFitnessPal

Is het gezond?

Allereerst wil ik nog even een korte disclamer geven. Er bestaan geen absoluut ‘gezonde’ of ‘ongezonde’ producten, alles met mate. Iedereen heeft een eigen kijk op gezonde voeding! Zo vind het zelf vooral belangrijk dat er aan een product niet te veel overbodige stoffen zijn toegevoegd en de ingrediëntenlijst te overzien is. Dat het veel eiwit bevat en juist weinig verzadigd vet en suiker. Daarentegen ben ik bijvoorbeeld weer helemaal niet zo bezig met welke E-nummers er in producten zitten. Ik geloof niet dat je de ADI van zulke stoffen snel overschrijdt als je een product met mate eet.

Vegetarische vleesvervangers zijn per definitie niet erg natuurlijk, de producten moeten echt in elkaar geknutseld worden. Ik ben dan ook eigenlijk wel positief verrast door de ingrediënten en voedingswaarde van dit broodbeleg! De producten zijn rijk aan eiwit, caloriearm, vetarm, er is geen suiker toegevoegd en de ingrediëntenlijst is relatief kort. Alleen als je erg op je zoutinname moet letten kun je de smokey ham variant misschien beter laten staan. Aan de chicken variant is daarentegen helemaal geen zout toegevoegd! Verder zijn beide producten ook veganistisch en glutenvrij.

Hoe smaakt het?

Als eerste probeerde ik de Smokey Ham Free Slices en ik werd meteen verrast! De textuur is goed en de smaak doet me heel erg denken aan ham en is lekker rokerig. Tijdens het eten had ik steeds sterk het gevoel dat ik echte ham aan het eten was! Ik denk dat deze ham ook heerlijk is op een tosti, dat ga ik binnenkort zeker eens uitproberen. 🙂

Ook de Chicken Free Slices overtroffen al mijn verwachtingen. Ik heb al eens eerder van een ander merk vegetarische kipfilet geprobeerd en dat smaakte best prima maar dit is wel next level! Toen ik de verpakking opende rook ik al gelijk een geur die ik écht als kip definieerde. De textuur is vergelijkbaar als die van de smokey ham maar de smaak is een stuk subtieler. Minder uitgesproken maar daarom niet minder lekker!
crackAl met al ben ik ontzettend positief over deze producten van Quorn, ik heb mijn nieuwe favoriete vegetarische vleesvervangers voor op brood zeker wel gevonden! De 2 andere varianten wil ik binnenkort zeker ook eens proberen. Ik ben benieuwd of jullie het leuk vonden om deze review te lezen, feedback of tips zijn absoluut welkom!

Heb jij het beleg van Quorn al eens geprobeerd?

Liefs, Yfke ♥


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s