Mijn 6 favoriete podcasts van dit moment

Tot een aantal maanden geleden had ik nog geen idee wat een podcast überhaupt was. Inmiddels is dit echter helemaal anders! Waar ik eerst op de fiets standaard muziek opzette, blogs las of door mijn Instagram feed scrolde luister ik nu steevast een podcast. Ik vind het rustgevend en ik steek er ook mooi nog wat van op! Als ik iets fijn en handig vind is het wel multitasken haha. Inmiddels heb ik al een paar favoriete podcasts die ik in deze blog voor jullie graag op een rijtje zet.

Looppraat

Aangezien dit de eerste podcast was die ik ooit luisterde vond ik dat Looppraat bovenaan dit lijstje hoorde. Zoals de naam al een beetje verklapt gaat deze podcast over hardlopen. Daarnaast word hij trouwens ook nog eens gemaakt door hardlopers! De afleveringen duren meestal een uur en vliegen voorbij, van mij zouden ze veel langer mogen zijn. Elke maand komt er een nieuwe aflevering online. De interviews met Annemerel de Jongh zijn mijn favoriet. 🙂

100% Inspiratie

Sinds ik de 100% Inspiratie podcast van Thijs Lindhout een paar maanden geleden ontdekt heb luister ik hier elke week wel zo’n 3 à 4 interviews van terug. Allerlei inspirerende mensen komen langs, van André Kuipers tot Bibian Mentel tot Angela Groothuizen. Ieder verhaal is op zijn eigen manier weer bijzonder en geeft je nieuwe inzichten over hoe je zelf alles uit het leven kan halen.  Er staan al heel veel afleveringen online, elk ruim een uur durend en soms wel twee, dus je kunt wel even vooruit!

Janne Schuijn

Janne schuijn is een mindsetcoach die het in haar podcasts, verrassend genoeg ;), over de juiste mindset heeft en daar ook regelmatig haar persoonlijke ervaringen in meeneemt. De kwaliteit van de podcast is iets minder goed maar Janne weet wel echt waar ze het over heeft, is gepassioneerd en zegt gerust waar het op staat. Ik moet zeggen dat ik deze podcast iets minder graag luister dan de anderen in dit lijstje maar wilde hem toch even noemen omdat ik denk dat hij wel erg waardevol kan zijn!

Susy Q&A

Dit is een podcast van Susan Krumins, een Nederlandse topatlete die al meerdere medailles op haar naam heeft staan. Ze neemt je mee in haar trainingsweken, beantwoord vragen en blikt terug op bijzondere momenten uit haar loopcarrière. Ik zag deze podcast laatst bij iemand op Instagram voorbij komen en heb gelijk in 3 dagen alle afleveringen er doorheen gejaagd, oeps! In ieder geval een echte aanrader dus. 🙂

Ik Weet Het Ook Niet

De interviews van Jelmer de Boer in de podcast Ik Weet Het Ook Niet zijn wat minder gestructureerd, er wordt dan ook regelmatig van onderwerpen afgedwaald, maar daardoor niet minder interessant. Hij neemt geen blad voor de mond en stelt kritische vragen. Net zoals bij de 100% Inspiratie podcast is ook hier de diversiteit aan sprekers erg groot. Voor iedereen zit er wel een interessante aflevering bij!

Vet gezellig

Ik volgde Alwin en Saske van het Youtube kanaal Vet Gezellig al behoorlijk lang voordat ik erachter kwam dat ze ook een podcast waren begonnen. In deze podcast voeren ze gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ik kan niet helemaal uitsluiten dat ik hun podcasts vooral graag luister omdat ik Alwin en Saske zelf gewoon erg leuk vind maar vond toch dat ze in dit rijtje thuis hoorden. De afleveringen luisteren heerlijk weg, jammer dat er niet zo veel online staan!

pod (3)

Luister jij graag naar podcasts? En zo ja, heb je nog aanraders?

Liefs, Yfke ♥


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s