Wat ik in 2019 wil bereiken!

Gelukkig nieuwjaar allemaal!! Het is weer de eerste week van januari en dat betekent dat iedereen massaal met goede voornemens begint. Ondanks dat je natuurlijk op elk ander moment net zo goed doelen voor jezelf kunt stellen vond ik het toch leuk om dit traditioneel aan het begin van het nieuwe jaar te doen. In deze blog zet ik al mijn doelen voor het komende jaar op een rijtje!

Vegetarisch

Ruim 10 jaar geleden, toen ik 9 jaar oud was, besloot ik vanwege het dierenleed in één keer volledig te stoppen met het eten van vlees en at ik voortaan pescotarisch. Ondanks dat ik vis nog steeds erg lekker vind voel ik me niet meer goed bij het eten ervan. Het afgelopen jaar heb ik mijn visconsumptie al flink verminderd maar in 2019 wil ik helemaal vegetarisch gaan eten!

Instagram

Allereerst wil ik in 2019 graag mijn bereik op Instagram vergroten. Het afgelopen half jaar ben ik tot de 650 volgers gekomen waar ik onwijs blij mee ben maar ik zou graag nog wel meer mensen willen inspireren, motiveren of helpen! Ik vind het lastig om te bepalen wat een reëel doel is maar de 1500 volgers zou ik stiekem toch graag wel willen halen het komende jaar.  Wie weet zou ik zelfs een keer al met een leuk merk kunnen samenwerken? Als je me nog niet volgt zou ik het echt waarderen als je een kijkje neemt op mijn account @sportyf.nl! Verder wil ik proberen ook het komende jaar elke dag 2 keer iets te posten, waaronder ook regelmatig filmpjes van oefeningen.

Sportyf.nl

Het afgelopen halfjaar zijn er bijna 50 blogs online gekomen en is mijn website ruim 4500 keer door jullie bezocht. Ik ga mijn best doen om in 2019 wekelijks 2 blogs online te blijven plaatsen. Verder hoop ik dat mijn blogs meer gelezen zullen worden en dat ook mensen mijn website buiten Instagram om beter kunnen vinden. Als jullie nog leuke blog ideeën, feedback of tips hebben hoor ik het graag!

Rijbewijs

Eind deze maand heb ik mijn eerste rijexamen. Ik zou het heel fijn vinden om begin dit jaar mijn rijbewijs op zak te hebben, het liefst voordat mijn theorie verloopt en ik daar ook opnieuw examen voor moet doen. Ik ben benieuwd of ik de rijlessen straks na bijna anderhalf jaar nog zal gaan missen! 😉

Naar lichaam luisteren

Dit jaar wil ik ook proberen beter naar mijn lichaam te luisteren. Ik heb behoorlijk veel discipline en doorzettingskracht en dat zijn natuurlijk goede eigenschappen maar zorgen er soms wel ook voor dat ik teveel van mezelf vraag. In 2019 wil ik dan ook wat zuiniger op mijn lichaam zijn en niet altijd maar door blijven pushen.

Fitness instructeur

Ondanks dat ik mijn baantje als receptioniste in de sportschool erg leuk vind wil ik in 2019 ook graag aan de slag gaan als fitness instructeur nu ik dat diploma op zak heb. Ik ben hier nog erg onzeker over en ben bang dat ik het toch niet kan maar wil mezelf hier het komende jaar wel in uitdagen!

Blessurevrij

Nu ik al bijna 2 maanden met een blessure loop weet ik weer helemaal hoe ontzettend vervelend het is als je niet alles met je lichaam kan doen wat je wil. Om dit jaar zo veel mogelijk blessurevrij te blijven wil ik extra goed op mijn houding letten,  meer stretchen en yogalessen volgen. Hopelijk draagt het beter naar mijn lichaam luisteren ook bij aan dit doel!

Sociaal leven

Ik heb best even getwijfeld of ik dit doel in deze blog op zou nemen omdat ik me hier best een beetje voor schaam en er onzeker over ben. Omdat ik het belangrijk vind om eerlijk naar jullie en naar mezelf te blijven heb ik toch besloten hem erbij te zetten! De afgelopen jaren heb ik door niet goed in mijn vel te zitten veel mensen van me afgesloten. Nu ik al een aantal maanden niet meer naar school ga merk ik dat ik me best vaak alleen voel.  In 2019 wil ik dan ook graag mijn sociale leven weer wat uitbreiden! 🙂

Sterker worden

Als ik eenmaal weer helemaal hersteld ben van mijn blessure wil ik me in de sportschool focussen op het sterker worden, voornamelijk bij het squatten en bankdrukken. Ik zal daarvoor wat meer structuur in mijn trainingen moeten aanbrengen en mijn progressie bij moeten houden. Ik heb zin om hiermee aan de slag te gaan en ben benieuwd hoeveel progressie ik dit jaar kan maken!

Hardlopen

Sinds ik ruim 2 jaar lange tijd ernstig geblesseerd was door een lopersknie is mijn plezier in hardlopen nooit meer helemaal teruggekomen. Gisteren heb ik me gratis bij een All4running winkel in de buurt laten meten en daar bleek dat mijn rechtervoet (de knieklachten heb ik ook altijd rechts) te veel naar buiten staat tijdens het lopen. Er is best een grote kans dat dit mijn klachten veroorzaakt! Ik ga kijken of ik dit de komende tijd kan veranderen en wil me dan bij het hardlopen ook meer uit gaan dagen. Dankzij het nieuwste boek van Annemerel ‘Trainen als een topatleet’ heb ik voorlopig genoeg inspiratie voor allerlei verschillende hardlooptrainingen zodat ik niet altijd maar die 8-10 km op hetzelfde tempo hoef te lopen. Verder wil ik graag aan meerdere hardloopevenementen meedoen, er staan er al een aantal op de planning voor de komende maanden!

doelen

Terwijl ik deze blog schreef bleef ik maar op nieuwe goede voornemens komen waardoor ik nu met een behoorlijke lijst geëindigd ben! Ik ben benieuwd hoeveel ik er dit jaar kan waarmaken. 🙂

Heb jij nog bepaalde doelen voor het komende jaar? Ik ben benieuwd!

Liefs, Yfke ♥

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s