Dit was een heftig jaar..

Op de dag dat deze blog online komt is het alweer oudjaarsdag. Het is een cliché maar waar: de afgelopen 12 maanden zijn voorbij gevlogen. Het was een jaar dat totaal anders liep dan ik had verwacht, ik denk zelfs dat er nooit eerder een jaar is geweest waarin er zoveel gebeurde. Het was vaak niet makkelijk maar er zijn ook echt wel mooie momenten geweest. In deze blog neem ik jullie in een vogelvlucht mee in mijn afgelopen jaar waarbij ik alle noemenswaardige gebeurtenissen voor jullie op een rijtje zet!

Examens

Begin 2018 ging ik nog gewoon elke dag naar school en was ik halverwege de 6e klas. Dit lijkt nu echt al een eeuwigheid terug en ligt voor mijn gevoel al heel ver achter me. Dit jaar lukte het me gelukkig wel om de lat iets lager te leggen maar nog steeds heb ik week in week uit erg hard gewerkt. Wel met resultaat gelukkig: eind mei kon ik zeggen dat ik zeggen dat ik mijn VWO cum laude had afgerond! Ik was tevreden en ontzettend blij dat ik eindelijk even echt rust had. Het liefst wilde ik dat er geen einde aan deze periode zou komen.
examen

Sportyf

Toen ik klaar was met mijn examens en niet meer naar school hoefde durfde ik het in juni eindelijk aan om een eigen sportgerelateerd Instagram account aan te maken. Dit idee speelde al behoorlijk lang door mijn hoofd maar ik was te onzeker en bang voor de mening van anderen. Niet lang daarna, op 14 juni, volgde mijn website. Inmiddels staan er al bijna 50 blogs en 300 Instagram posts online! Ik weet natuurlijk nog steeds niet of het echt een succes gaat worden maar ik vind het heel leuk en kan nu later in ieder geval niet balen van het feit dat ik het nooit geprobeerd heb. 🙂
sc

Start therapie

In juni was ik na maandenlang op de wachtlijst te hebben gestaan ook eindelijk aan de beurt om met therapie te beginnen. Nu ik niet meer naar school hoefde had ik hier gelukkig ook wat meer tijd voor! Natuurlijk erg spannend maar ook wel fijn, vol motivatie ging ik aan de slag.

Zomervakantie

In juli en augustus was ik een aantal weken met mijn ouders en zusjes in Portugal. We hebben een aantal dagen Lissabon verkend en de rest van de tijd in een huis buiten de stad doorgebracht.  Ik heb tijdens deze weken eindeloos in de zon thrillers liggen lezen en ben vanwege de hitte  vaak het zwembad ingedoken! Van te voren had ik best een beetje tegen de vakantie opgezien maar toen het einde ervan eenmaal naderde was ik het liefst nog veel langer gebleven. Ik wil ook zeker nog eens naar Lissabon toe, dat is echt een aanrader namelijk!
thumbnail_20180807_193948-01 (2)

Introductieweek

Na thuiskomst van vakantie duurde het niet lang meer voordat de introductieweek aan de VU van start zou gaan. Ik had hier al weken erg tegenop gezien en voor mijn gevoel was ik er nog helemaal niet klaar voor.. Dit werd ook absoluut bevestigt tijdens de introductieweek, ik kwam mezelf behoorlijk tegen. Over mijn ervaring van deze week heb ik een uitgebreide blog geschreven die je hier terug kunt lezen. Uiteindelijk schreef ik me in september last minute, 2 dagen voor het begin van het studiejaar, nog uit. Achteraf gezien ben ik best trots dat ik, weliswaar pas op het allerlaatste moment, toch nog naar mijn intuïtie heb geluisterd. Ik denk dat ik anders in de eerste studieweken veel spijt had gekregen!
20180828_174007-01

Fitness opleiding

De dag nadat ik me voor Bewegingswetenschappen uitschreef meldde ik me gelijk aan voor de AALO opleiding tot fitness instructeur. Deze opleiding heb ik van september tot en met december gevolgd en succesvol afgerond! Fijn om dat diploma in ieder geval alvast op zak te hebben.

Werk

Ook begon ik in september met mijn eerste echte baantje, achter de balie bij een  sportschool in de buurt. Voorheen had ik altijd alleen maar bijles gegeven. Best veel nieuwigheid dus in deze maand! Ik moest heel erg wennen aan de voor mij lange dagen maar verder bevalt het super goed. Ook echt leuk om nu elke maand een relatief groot bedrag te ontvangen! 🙂

Rijles

Tot de zomer stond rijles bij mij best op een laag pitje en heb ik rondom toetsperiodes vaak een paar weken lang helemaal niet gereden. Na mijn examens had ik weer wat meer ruimte in mijn programma maar al snel ging mijn rijinstructrice met zwangerschapsverlof. Ik ben toen naar een ander gegaan omdat ik vooruitgang wilde blijven boeken maar ben in die maanden uiteindelijk voor mijn gevoel alleen maar achteruit gegaan. Ik voelde me niet op mijn gemak, begon steeds meer tijdens het rijden op te zien en eindigde tijdens de lessen vaak huilend omdat ik er voor mijn gevoel helemaal niets meer van bakte. Net toen ik op het punt stond het rijden maar op de lange baan te schuiven kon ik vanaf november weer bij mijn oude instructrice terecht. Vanaf dat moment ging ik gelukkig weer met sprongen vooruit en inmiddels heb ik ook weer echt plezier in het rijden. In december haalde ik tegen al mijn verwachtingen in zelfs de tussentijdse toets!

Eind therapie

Eind november kwam er helaas totaal onverwacht een einde aan mijn therapie. Ik was voor het eerst in jaren hard bezig met het maken van stappen maar bleek volgens ‘het protocol’ toch te langzaam te gaan.. Best ironisch dat ik dit na amper 6 maanden te horen kreeg terwijl ik daarvoor nog veel langer op de wachtlijst had gestaan. Tot zover de goede zorg in Nederland. 😉 Ik had verwacht tegen deze tijd al voor een groot deel hersteld te zijn en vind het best moeilijk dat dit voor mijn gevoel nu behoorlijk mislukt is. Opgeven is echter geen optie dus ik ga de komende tijd mijn best doen een plekje voor therapie te vinden dat beter bij me past.

Blessureleed

Net toen ik eind november heerlijk met het sporten in de flow zat kwam daar plots een einde aan toen ik door mijn rug ging. Het bleek een erg hardnekkige blessure te zijn waar ik ook in 2019 helaas nog wel even zoet mee zal zijn. De laatste weken van 2018 heb ik dan ook nog maar even flink mijn best gedaan om alle afspraken die dat jaar vergoed werden er doorheen te jagen. 😉

500 volgers

Begin december behaalde ik de 500 volgers op Instagram! Om dit te vieren gaf ik 2 pakketten weg met mijn favoriete producten. Ik ben zeker van plan in 2019 vaker zulke winacties te houden!

winn

Gent

We hebben Kerst dit jaar niet zoals gewoonlijk met kerstdiners bij familie gevierd. In plaats daarvan zijn we met het gezin een paar dagen naar Gent geweest. Ik was hier nog nooit geweest en werd positief verrast, het is echt een prachtige en gezellige stad!

Studiekeuze

Jammer genoeg kan ik komende zomer niet nog een keer kiezen voor een tussenjaar en zal ik me dus weer op mijn studiekeuze moeten storten. Zoals je in mijn laatste persoonlijke update al kon lezen is mijn plan A voor nu nog steeds Bewegingswetenschappen maar Fysiotherapie lijkt me een goede tweede optie. De deadline voor het inschrijven is 15 januari dus ik ga me daar deze week maar aan wagen! 🙂
anna.jpg

Dit was het dan, 2018 zit erop en daar ben ik eigenlijk best blij mee. Het afgelopen jaar heeft best wat hoogtepunten gekend maar toch kan ik nu niet echt zeggen dat ik helemaal tevreden ben. Ik had meer willen bereiken en met een aantal zaken een stuk verder willen zijn. Minder hoge eisen stellen aan mezelf blijft iets waar ik aan moet werken. 😉

Ik ben benieuwd wat 2019 zal brengen en wil jullie allemaal alvast een gelukkig nieuwjaar toewensen. Bedankt voor al jullie lieve berichtjes en reacties elke dag!

Liefs, Yfke ♥


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s