Eetdagboekje december 2018

Omdat ik weet dat jullie graag eetdagboekjes lezen en ik zelf ook altijd erg nieuwsgierig ben naar hoe anderen eten leek het me leuk om jullie weer eens een kijkje in mijn eigen voeding te geven. Ik eet niet volgens een bepaald voedingsschema, tel geen calorieën en weeg mijn eten niet af. Mijn doel is juist om wat losser en meer op gevoel te gaan eten! Dit is soms nog best lastig omdat ik door het fanatieke sporten behoorlijk veel voeding nodig heb op een dag. Vaak moet ik dus wel meer eten dan dat mijn lichaam aangeeft. Ook probeer ik boven mijn onderhoud te eten. Ik neem jullie vandaag mee in mijn voeding van afgelopen zondag. Deze dag viel in het weekend dat ik met mijn zusjes en ouders in Gent doorbracht en dus veel buiten de deur at. Ik hoop dat jullie uit deze blog wat inspiratie kunnen halen!

Tussendoortje 1

Voordat ik de dag lekker sportief begon in een lokale Basic-Fit at ik direct na het opstaan om 8:30 een Jazz appel. Heel fijn dat ze al mijn lievelingsproducten uit Nederland ook gewoon in de Belgische Albert Heijn hebben liggen!

Ontbijt

Na een korte maar fijne training waarbij ik mijn bovenlichaam trainde had ik trek en at ik om 10.30 mijn ontbijt bestaande uit zo’n 250 gram kwark en ongeveer 40 gram Bolletje ontbijtgranen met pompoenpitten. Ben ik trouwens de enige die het echt vreselijk vindt om mijn ontbijt met een ijzeren lepel te eten? 😉

ontbijt

Lunch

Rond 11:00 gingen we de deur uit om de grote winkelstraat van Gent op te zoeken. Ik scoorde een leuk rokje en shirt bij de Costes, echt een hele leuke winkel vind ik! Een nadeel van shoppen in België is wel dat de sale periode vaststaat en er daarbuiten dus niks in de aanbieding is. Rond 13:00 streken we neer bij het tentje O’yo dat ik via de Happy Cow app had gevonden, echt een aanrader als je vegetarisch of veganistisch eet. Ik besloot in plaats van een veilige keuze voor iets te gaan wat ik wel spannend vond en nog nooit gegeten had: getoast brood met srambled tofu, tomaat en pompoenpitten. De structuur van de tofu leek heel erg op die van een omelet. De smaak was anders maar lekker!
lunch

Tussendoortje 2

Tegen 16:00 kwamen we weer terug in ons appartement en plofte ik op de bank met een grote mok Sterrenmunt thee en een Body&Fit Smartbar in de smaak vanilla almond. Ook snoepte ik wat dropjes. Ondanks dat we niet zo lang weg waren geweest was ik behoorlijk moe. We deden het deze dagen in Gent lekker rustig aan en omdat ons appartement midden in het centrum zat konden we steeds heel makkelijk teruggaan wanneer we wilden.

Tussendoortje 3

Om 17:30 was ik klaar met het schrijven van deze persoonlijke update en maakte ik een bakje met worteltjes, komkommer, paprika en cherrytomaatjes. Hierbij dronk ik een groot glas Pepsi Max. Tot nu toe dronk ik altijd de Coca Cola variant maar ik moet zeggen dat ik deze cola van Pepsi ook wel erg lekker vond!
groen.jpg

Avondeten

Om 18:30 hadden we gereserveerd bij het restaurant De Stokerij. De laatste tijd probeer ik eigenlijk bijna geen vis meer te eten omdat ik me daar vanwege het dierenleed niet goed bij voel maar omdat er op de kaart alleen een vegetarische koude salade stond koos ik toch voor de schelvis met een sausje, wat groente en puree van knolselderij en aardappel. Ook at ik een bruschetta met tomatentapenade. Ik moet zeggen dat het eten echt heerlijk smaakte, ik heb in tijden niet zo smaakvol gegeten denk ik. Wel vind ik de porties in een restaurant altijd best klein, ik ben gewend om ’s avonds zeker wel twee keer zoveel te eten. Herken jij dit? 🙂

diner.jpg
Tussendoortje 4

Rond 20:30 waren we thuis en omdat ik nog wat trek had pakte ik snel een bak Skyr in de smaak bosfruit waar ik wat druiven aan toevoegde.
skyr

Tussendoortje 5

Terwijl we gezellig samen Heel Holland Bakt keken snoepte ik een Napoleon die we bij het restaurant meekregen en wat salmiakdropjes.

Tussendoortje 6

Rond 21:30 at ik mijn laatste snack van vandaag. Ik koos voor een crunchy smartbar in de smaak banaan toffee van Body&Fit, 2 stukken pure Lindt chocolade met zeezout en een portie Prince sterrenkoekjes die ik denk ik al ruim 5 jaar niet meer had gegeten. Hierbij dronk ik een grote mok warme melk.
snack

Dit was alles wat ik op deze zondag in Gent at. Ondanks dat ik al een hele tijd geen calorieën meer tel probeer ik er wel voor te zorgen dat ik op een dag grofweg zo’n 3500 kcal binnenkrijg, dat is vandaag volgens mij ook wel gelukt. Voor veel van jullie zal dit waarschijnlijk overkomen als veel maar iedereen is natuurlijk anders. Laat me vooral weten wat jij op een dag zoal eet!

Liefs, Yfke ♥

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s