Persoonlijke update: fitness instructeur, blessure, rijles en studiekeuze

Het is al een tijdje geleden dat mijn vorige persoonlijke update online kwam. Ik vond het daarom de hoogste tijd voor een nieuwe openhartige blog! Jarenlang heb ik alle problemen, gedachten en angsten die ik had voor mijn omgeving geheim gehouden. Ik schaamde me en hield alles daarom liever voor mezelf. De afgelopen jaren heb ik echter geleerd dat dit je op lange termijn niets oplevert en dat je beter eerlijk kunt zijn. In deze persoonlijke updates wil ik wil proberen vaker open te zijn over hoe het écht met me gaat en waar ik me mee bezig houd, ook al is dit soms spannend. In deze blog deel ik weer wat van mijn hersenspinsels van dit moment met jullie!

Fitness instructeur

Een paar weken geleden was het zover, ik had mijn tweede en tevens laatste praktijkexamen van de AALO opleiding Fitness Instructeur A. Waar we de vorige keer aan 1 persoon een zelfgemaakt trainingsschema moesten aanleren gaven we deze keer een complete training aan 3 medestudenten. Zowel op dit praktijkexamen als het theorie-examen een week eerder scoorde ik goed dus ik ben geslaagd! Ondanks dat ik over de AALO tevreden ben en de lesstof echt interessant vond ben ik heel blij dat ik nu klaar ben. Ik zag er de laatste weken steeds best wel tegenop om de hele vrijdag in Amsterdam te zitten en had bovendien vaak het gevoel dat ik er thuis zelf ook wel uit was gekomen. Wel heel fijn om het diploma nu gewoon op zak te hebben! Omdat we voor de opleiding maar weinig stage-uren hoefde te maken blijf ik voorlopig denk ik wekelijks nog wat uurtjes in de sportschool stagelopen om bij te leren. Wie weet ga ik binnenkort wel echt aan de slag als fitnessinstructeur! Dat lijkt me eerlijk gezegd behoorlijk spannend omdat ik het gevoel heb dat ik dan veel verwachtingen moet waarmaken maar het is vast een kwestie van doen en wennen.

Blessure

Zoals jullie op mijn Instagram account inmiddels vast al wel voorbij hebben zien komen ben ik een aantal weken geleden bij het krachttrainen door mijn rug gegaan. Ik heb dit een jaar geleden ook al eens gehad maar in tegenstelling tot toen wil het herstel nu maar niet echt vlotten. Ik heb al weken niet zwaar kunnen krachttrainen en ook kickboksen en hardlopen zit er niet in, ik mis het echt ontzettend! Het is me weer helemaal duidelijk geworden wat voor uitlaatklep het sporten is en ik kan niet wachten om weer lekker aan de slag te gaan. Wel lukt het behoorlijk goed om me er niet onnodig druk om te maken. Ik probeer gewoon te kijken naar wat er wél lukt en dat scheelt een hoop frustratie. Geluk bij een ongeluk is trouwens wel dat ik nu mooi al mijn beschikbare fysio afspraken van 2018 er nog even doorheen kan jagen. 🙂

Rijles

Zoals jullie in deze blog al konden lezen zat ik er met betrekking tot het volgen van rijles echt een beetje doorheen. Ik laste een pauze in en wist niet of ik dit jaar nog wel verder zou gaan.. Uiteindelijk heb ik toch besloten een rijles met mijn oude instructrice in te plannen om op basis daarvan te beslissen wat ik zou doen. Ik voelde me bij haar gelijk een stuk rustiger in de auto en besloot het rijden weer op te pakken, daar ben ik nu heel blij mee! De afgelopen weken heb ik echt stappen gemaakt en vorige week had ik zelfs mijn tussentijdse toets. Ondanks dat ik zelf al ‘wist’ dat ik het sowieso niet goed genoeg zou doen en van de stress de nacht van tevoren maar 4 uur sliep kan ik toch zeggen dat ik het heb gehaald!! Echt heel erg fijn. Ik heb nu iets meer vertrouwen in mezelf en heb bovendien een vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen. De komende weken moet ik nog aan een paar dingen werken en dan is het eindelijk toch echt tijd voor mijn praktijkexamen, spannend!

Studiekeuze

Hoewel september nog behoorlijk ver in de toekomst ligt wordt het nu toch alweer tijd om me bezig te houden met mijn studiekeuze. Toevallig kwam ik er een tijdje geleden achter dat je je voor fysiotherapie al voor 15 januari in moet schrijven, behoorlijk snel dus! Ik meldde me gelijk maar aan voor de open dag in Leiden. Vorig weekend reisde ik er met mijn moeder heen en ik werd positief verrast. De hogeschool ziet er heel mooi uit en het kwam allemaal goed op me over. Wel merkte ik gelijk dat het HBO een stuk schoolser is. Ik denk dat een universitaire studie wat dat betreft eigenlijk beter bij me past en ook ben ik bang op het HBO de wetenschappelijke verdieping en uitdaging te missen. Mijn plan A is daarom nog steeds om bewegingswetenschappen aan de VU te studeren maar als ik tegen de zomer nog zo ontzettend tegen het studeren en de bijkomende druk opzie denk ik dat fysiotherapie in Leiden een goede optie is. Misschien alleen voor een jaartje om zo rustig op te bouwen maar ik zou ook na 4 jaar als ik wat extra vakken haal gelijk door kunnen stromen naar de master bewegingswetenschappen. En wie weet word ik uiteindelijk wel gewoon fysiotherapeut, who knows. 🙂

upp-1.jpegDit waren de dingen die nu het meest in mijn leven spelen. Laat me vooral weten hoe jij over de besproken zaken denkt, dat hoor ik graag.

Liefs, Yfke ♥


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s