Zo kom je de feestdagen energieker door!

We zijn alweer ruim over de helft van december en dat betekent dat de feestdagen voor de deur staan. Als je een blog met tips om deze periode zo gezond mogelijk te overleven had verwacht moet ik je helaas teleurstellen. Geniet tijdens de kerst alsjeblieft gewoon van de fijne tijd die je met familie en vrienden doorbrengt en pak na deze dagen de draad met gezond leven weer op. Je kunt niet dik worden tussen Kerst en Oud & Nieuw maar tussen Oud & Nieuw en Kerst! Wel geef ik je vandaag een aantal tips om de komende feestdagen relaxter en energieker door te komen. 

Stel je verwachtingen bij

Zelf ervaar ik best een grote druk rondom de feestdagen. Iedereen weet weken van te voren al wat de plannen zijn en hoe alles eruit zal komen te zien. Natuurlijk is het fijn om deze dagen gezellig door te brengen maar onthoud dat het uiteindelijk normale dagen zijn. Door een perfect plaatje in je hoofd te houden zul je meer stress ervaren en bovendien gefrustreerd raken als iets niet helemaal volgens plan loopt. Ook is het helemaal prima als jij met Kerst of Oud & Nieuw lekker thuis wil blijven, er blijven nog genoeg dagen in het jaar over om naar etentjes of feestjes te gaan. Doe waar jij op dat moment zelf zin in hebt en voel je tot niets verplicht! Je móét niets.

Sla geen maaltijd over

Eet op dagen dat je een kerstdiner op de planning hebt staan gedurende de dag niet minder dan normaal. Ik snap dat je denkt daardoor juist slim bezig te zijn maar het gevaar is dat je je dan ’s avonds flink overeet.

Blijf in beweging

Ook tijdens de feestdagen is het belangrijk om voldoende te blijven bewegen. De sportscholen zijn misschien niet altijd open maar er zijn nog talloze andere opties. Ga bijvoorbeeld een rondje hardlopen, maak een fietstocht of ga schaatsen! Je zult zien dat je je zo een stuk energieker voelt en dat komt met deze intensieve dagen goed van pas.

Wees selectief

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om al je dagen helemaal zo efficiënt mogelijk vol te plannen met allerlei afspraken maar de vraag is of je daar nou echt gelukkig van wordt. Je hoeft echt niet op alle uitnodigingen in te gaan. Bedenk welke dingen je absoluut niet wil missen en welke dingen je eventueel kunt overslaan. Het is belangrijk om ook sommige dagen vrij te houden!

Eet bewust

Eet niet alles wat los en vast zit puur omdat het op tafel staat. Niet omdat je dan gelijk veel kilo’s aankomt maar omdat je je dan na het waarschijnlijk behoorlijk slecht en moe zal voelen. Kies wat je lekker vindt en geniet daar bewust van. Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit!

Pak momenten voor jezelf

Knijp er gerust even tussenuit als alle drukte je teveel wordt. Het kan al fijn zijn om even op de gang of WC tot jezelf te komen maar je kunt bijvoorbeeld ook even rustig een boek lezen of buiten een frisse neus halen. Dat is helemaal niet gek en zal niemand je kwalijk nemen!
hahahIk hoop dat jullie wat aan deze tips hebben de komende dagen. Alvast een fijne kerst allemaal!!

Liefs, Yfke ♥

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s