Waarom je juist in de regen en kou buiten moet sporten!

De bomen worden kaler, het regent steeds vaker en de temperatuur gaat de laatste dagen flink omlaag. Het is onmiskenbaar herfst, en ook de winter staat voor de deur! Je blijft nu waarschijnlijk het liefst binnen in de buurt van de warme kachel met je comfy huispak aan. Toch is het om verschillende redenen een goed idee om juist ook de komende maanden je sportkleding uit de kast te trekken om buiten te sporten. In deze blog zet ik een aantal voordelen voor je op een rijtje! 

Meer zuurstof

Regen verwijdert vervuilende deeltjes uit de lucht waardoor het zuurstofgehalte toeneemt. Het is even bikkelen om de regen te trotseren maar het komt je prestaties wel ten goede! Je zult merken dat je makkelijker loopt en minder snel buiten adem raakt.

Goede (mentale) training

Als je traint voor een bepaalde wedstrijd is het slim om soms juist met minder makkelijke omstandigheden te trainen. Ookal zul je bij die trainingen op basis van je trainingsresultaten misschien minder tevreden zijn maak je mentaal gezien grote stappen. Je leert door te zetten ondanks de gevoelens van ongemak. Juist van de zwaarste trainingen word je fysiek én mentaal beter! Bovendien kunnen de omstandigheden bij je wedstrijd zo eigenlijk niet meer tegenvallen. 

Perfecte temperatuur

De eerste minuten dat je de deur uit bent is het natuurlijk koud, daar kan ik jammer genoeg niets beters van maken. 🙂 Wel zul je zien dat dit snel minder wordt als je eenmaal lekker in beweging bent en je hartslag omhoog schiet. Als je je goed aankleedt is het juist heel fijn om het eens niet zo ontzettend warm te hebben tijdens het sporten!

Kost meer energie

Naast dat in de herfst en winter buiten sporten mentaal misschien veel van je vergt vraag je ook meer van je lichaam. Dit klinkt misschien negatief maar dat is het zeker niet! Hoe kouder het buiten is, hoe harder je lichaam moet werken om je lichaamstemperatuur constant te houden en hoe meer calorieën je verbrandt. Je kunt dus gerust  een extra kerstkoekje pakken!

Heerlijk thuiskomen

Naar mijn mening is er niets fijners dan een hele hete en lange douche nadat je buiten in de kou en regen bent geweest. Als je dan ook nog eens gesport hebt zul je nog extra van die douche genieten! Ook lijkt die warme mok thee/koffie/chocolademelk gelijk een stuk beter te smaken, of ligt dat aan mij? 😉

Blijf jij in de herst- en wintermaanden gewoon buiten sporten?

Liefs, Yfke ♥


Een reactie op “Waarom je juist in de regen en kou buiten moet sporten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s