Eetdagboekje november 2018

Omdat ik weet dat jullie graag eetdagboekjes lezen en ik zelf ook altijd erg nieuwsgierig ben naar hoe anderen eten leek het me leuk om jullie weer eens een kijkje in mijn eigen voeding te geven. Ik eet niet volgens een bepaald voedingsschema, tel geen calorieën en weeg mijn eten niet af. Mijn doel is juist om wat losser en meer op gevoel te gaan eten! Dit is soms nog best lastig omdat ik door het fanatieke sporten behoorlijk veel voeding nodig heb op een dag. Vaak moet ik dus wel meer eten dan dat mijn lichaam aangeeft. Ook probeer ik boven mijn onderhoud te eten. Ik neem jullie vandaag mee in mijn voeding van afgelopen woensdag. Dit was een dag waarop ik niet getraind heb en veel thuis ben geweest. Ik hoop dat jullie uit deze blog wat inspiratie kunnen halen!

Ontbijt

Sinds ik een tijd geleden voor het eerst Brinta probeerde ben ik helemaal fan, heerlijk zo’n warm ontbijtje! Deze ochtend maakte ik rond 9:30 mijn ontbijt. Ik gebruik hiervoor altijd zo’n 300 ml halfvolle melk, 50-60 gram Brinta en een paar flavordrops in de smaak cookies. Ook eet ik 2 mandarijntjes. Hierbij drink ik een grote beker sterrenmunt thee.

br

Lunch

Vorige week zondag ben ik bij het trainen door mijn rug gegaan.. Daarom sla ik mijn gebruikelijke hardloop intervaltraining vandaag over maar nadat ik naar de ortho ben geweest ga ik wel even in de sportschool wandelen omdat dat goed is voor het herstel. Rond 12:45 kom ik thuis en begin ik snel aan het maken van mijn lunch, ik heb best trek namelijk. Ik verwarm tomatensoep en pak daarbij 3 ontbijtcrackers van Bolletje. Op één cracker doe ik pindakaas, op een ander jonge 48+ kaas en op nog een ander appelstroop! Ook eet ik er wat komkommer bij. De combinatie van jonge kaas en komkommer vind ik trouwens zó lekker. 🙂

lungTussendoortje 1

Na de lunch heb ik rijles. Toevallig was mijn bril met nieuwe glazen vanochtend klaar, ik had gedacht dat ik nu bij rijles direct beter zou zien maar dat viel jammer genoeg tegen! Ik zag heel scherp maar kreeg pijn in mijn ogen en hoofd. Het kwam dan ook helemaal niet zo slecht uit dat er tijdens het rijden een knipperlicht stuk ging en we gelijk even naar de garage gingen, zo had ik mooi even pauze. Bij de autodealer dronk ik met mijn instructrice thee en na lange twijfel besloot ik ook het koekje dat we erbij kregen op te eten.

Tussendoortje 2

Om 15:20 ben ik thuis en drink ik gezellig met mijn moeder cappuccino. Hierbij at ik een aantal Leev ‘Oerrr mini’s’ in de smaak caramel zeezout.

koekTussendoortje 3

Om 16:15 drink ik een groot glas yoghurtdrink in de smaak mango-passievrucht en snoep ik wat suikervrije dropjes.

thumbnail_IMG_4179-01

Tussendoortje 4

Om 17:15 neem ik even een pauze van het werken aan mijn stageverslag voor de opleiding tot fitness instructeur en plof ik op de bank neer. Terwijl ik een video op YouTube kijk eet ik een bakje met worteltjes, komkommer, tomaatjes en paprika. Hierbij drink ik een glas cola zero met ijsklontjes. Ondanks de kou buiten vind ik dat ijsklontjes een glas cola echt helemaal af maken. 🙂

Avondeten

Rond 18:45 kan ik aan tafel schuiven voor het eten. De maaltijd die mijn moeder heeft gekookt bestaat vandaag uit krieltjes, een vegetarische visburger, gewokte Chinese kool, rode bietjes, prei en sperziebonen. Ik schepte 3 keer mijn bord vol en at hierbij een hele hoop ketchup! De vegetarische visburger is trouwens van So Fine  en is echt een aanrader!! Haast niet te onderscheiden van een echte visburger.

avoTussendoortje 4

Na het avondeten heb ik zin in wat zoets en snoep ik een paar zuurtjes en Smintjes.

Tussendoortje 5

Toen ik vanochtend op Instagram voorbij zag komen dat er nu van de Lindahls Kvarg ook een 500 gram verpakking is in de smaak stracciatella moest ik wel direct naar onze Albert Heijn om te kijken of hij daar ook verkocht werd. Ik had geluk want ik kon de allerlaatste verpakking bemachtigen! Om 20:30 eet ik deze bak kwark met druiven en Whey Protein Balls van Body & Fit.
kw

Tussendoortje 6

Terwijl ik op televisie naar Boxing Stars kijk eet ik 2 vrij grote mandarijnen, die van Albert Heijn vind ik het allerlekkerst! Ook snoep ik nog wat dropjes.

Tussendoortje 7

Rond 21:30 eet ik voordat ik naar bed mijn laatste en tevens grootste snack van vandaag. Ik ga voor een Crunchy Smart Bar van Body & Fit  in de smaak chocolate-caramel, een bakje gemengde normale en chocolade kruidnoten en zo’n 150 gram aan verschillende noten. Hierbij drink ik een grote beker warme melk. Ik heb laatst voor het eerst online noten besteld bij Noten.nl en ben daar super tevreden over! Ze zijn goedkoper én lekkerder dan die van de Albert Heijn en bovendien scheelt het een hoop gezeul. 🙂

sn

Dit was alles wat ik op deze woensdag at. Ondanks dat ik al een hele tijd geen calorieën meer tel probeer ik er wel voor te zorgen dat ik op een dag grofweg zo’n 3500 kcal binnenkrijg, dat is vandaag volgens mij ook wel gelukt. Voor veel van jullie zal dit waarschijnlijk overkomen als veel maar iedereen is natuurlijk anders. Laat me vooral weten wat jij op een dag zoal eet!

Liefs, Yfke ♥


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s