7x wat ik als avondeten at!

Omdat eetdagboekjes door jullie zo graag gelezen worden leek het me leuk om jullie eens op een andere manier een kijkje in mijn voeding te geven! Het avondeten vind ik het fijnste moment van de dag. Ik vind het heel fijn om dan met z’n allen thuis te zijn en samen ieders dag door te nemen. Ook het eten zelf vind ik altijd heerlijk, ik kan echt enorm bunkeren ’s avonds haha. We eten behoorlijk gevarieerd maar hebben wel veel vaste dagen voor bepaalde maaltijden. Zelf vind ik het juist fijn om een beetje routine daarin te hebben. In deze blog laat ik al mijn avondmaaltijden van afgelopen week zien, lees en kijk je mee?

Maandag

Maandagmiddag had ik zoals elke week kickboksles en als ik daarvan thuis kom ben ik altijd heel blij als ik gelijk aan tafel kan schuiven. Al zolang als ik me kan herinneren eten wij op maandag pasta. Zeker na het sporten vind ik dat heerlijk! Als ik de rest van mijn leven nog maar één maaltijd mocht eten zou het denk ik ook deze door mijn moeder gemaakte pasta met tomatensaus zijn. De rest van het gezin eet tomatensaus met gehakt maar ik als pescotariër heb altijd een eigen pan tomatensaus met tonijn, momenteel het enige aan vis wat ik nog eet in de week! Ik at 2 van deze flinke kommen met volkoren spaghetti, tonijn-tomatensaus met verschillende soorten groente en als topping voegde ik nog wat geraspte kaas en verse basilicum toe. Geraspte kaas heb ik jarenlang niet durven eten maar nu gaat dat steeds beter!

pas

Dinsdag

Op dinsdag werk ik altijd van ’s middags tot ’s avonds achter de balie in de sportschool. Mijn moeder is zo lief om elke week avondeten voor me klaar te maken. Deze keer was mijn bak gevuld met een hele zak HAK bolognese linzenschotel, witte rijst en gebakken champignons en courgette. Hiernaast at ik wat worteltjes en komkommer. Op mijn Instagram account @sportyf.nl kun je zien wat ik op werkdagen verder zoal aan eten meeneem!

dinsdag.jpg

Woensdag

Woensdagavond at ik gestoomde krieltjes, 5 vegetarische wortel-pompoen balletjes van de Jumbo, broccoli, snijbonen, gebakken Chinese kool en geroerbakte spinazie met paprika. Van de groente schepte ik hierna nog bijna 2 volle borden op. Hierbij at ik zoals altijd een hele hoop ketchup. De flesjes ketchup vliegen er thuis altijd doorheen en daar ben ik geloof ik voornamelijk zelf de schuldige van. 🙂

woensdag

Donderdag

Sinds mijn moeder en ik een jaar geleden voor het eerst geroosterde pompoen aten zijn we helemaal fan en eten we het elke week wel! Pompoen hoort dus zeker ook in mijn lijstje met favoriete herfstproducten dat je hier terug kunt lezen. Meestal neem ik het slachten van de pompoen op me, een hele klus! De stukken pompoen doen we met olijfolie, knoflook, citroensap en een beetje zout een half uur in de oven op 200 ºC. Naast de ruime kilo (!) aan pompoen at ik aardappelkroketjes, een braadworst van de Vegetarische Slager, spruitjes, peultjes en bloemkool. Dit alles at ik natuurlijk weer met ketchup. Aardappelkroketjes at ik voor het eerst weer sinds lange tijd, spannend maar ook wel lekker! Ik schepte hierna nog 2 borden op aan pompoen, spruitjes en bloemkool. Na het eten zat ik bommetje vol, niet zo gek ook. 😉

donerdag

Vrijdag

Vrijdag was ik in Amsterdam voor mijn opleiding en de hele dag keek ik al uit naar de boerenkoolstamppot die we die avond zouden gaan eten. Ik heb dat in de afgelopen maanden onwijs gemist en ben wat dat betreft blij dat we weer richting de winter gaan. Ik at 2 van deze kommen met boerenkoolstamppot, zilveruitjes, augurk en een hele hoop piccalilly. In de stamppot zitten trouwens ook stukjes paprika en tomaatjes voor net dat beetje extra smaak. Hierbij nam ik een rookworst van de Vegetarische Slager die sinds dit jaar in de winkels ligt en waar ik echt fan van ben. Zeker het proberen waard!!

vrijdag.jpg

Zaterdag

Zaterdag werkte ik weer de hele dag in de sportschool en daarna ben ik nog even gaan trainen. Toen ik ’s avonds thuis kwam had ik zo’n trek dat ik tot mijn eigen frustratie vergeten ben een foto van het eten te maken. Ik at 2 kommen helemaal vol met witte rijst en spinazie met paprika en champignons. Daarbij at ik 5 gehaktballetjes van de Vegetarische Slager.

Zondag

Zondagavond bestond mijn avondeten uit gekookte aardappel, een wortel-linzen burger van Garden Gourmet, broccoli, bloemkool, spruitjes en ijsbergsla met een dressing van mayonaise. Ik schepte hierna nog ongeveer 1 1/2 bord op aan de verschillende groentes. En ohja, de ketchup stond ook weer naast me op tafel. 🙂

zondag

Dit was alles wat ik afgelopen week als avondeten at. Ik hoop dat jullie een beetje door de lelijke foto’s heen hebben kunnen kijken haha. Zien jouw maaltijden er een beetje vergelijkbaar uit? Of juist heel anders? Ik ben benieuwd!

Liefs, Yfke ♥

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s