Mijn favoriete herfst producten!

De bomen kleuren weer geel, het wordt kouder en we fietsen allemaal weer door regenbuien en harde wind. Het is onmiskenbaar herfst! Ik vind de herfst vooral een heel gezellig seizoen. Lekker binnen in warme kleren op de bank met de kaarsjes aan terwijl het buiten stormt. Per seizoen heb ik ook altijd extra zin in bepaalde producten. In deze blog zet ik voor jullie mijn favoriete herfstachtige producten op een rijtje!

  • Spruitjes

Je bent er gek op of je haat ze. Ik vind ze heerlijk en kan er geen genoeg van krijgen!  Als ze niet in de winkels liggen mis ik ze ook ontzettend. We hebben in zo’n periode zelfs wel eens diepvries spruitjes geprobeerd maar dat is geen aanrader.

  • Pompoen

Pompoen is dit jaar helemaal in en dat is wat mij betreft hartstikke terecht. Het is ontzettend lekker en ook nog eens heel goed voor je. Wij hakken elke week wel een grote pompoen in stukken, dat is nog een behoorlijke klus!  De pompoenstukken doen we dan met olijfolie, knoflook en een beetje zout een half uur in de oven op zo’n 200 °C. Ik eet er bij het eten dan zo een kilo van op waardoor ik daarna keer op keer net té vol zit. Te lekker om te laten liggen!

pomp

  • Rode kool

Rode kool geeft mij echt een herfstig gevoel en dit staat nu dan ook geregeld op tafel.  We eten gewoon kant en klare rode kool uit een pakje. Niet het meest gezond maar zo nu en dan wel erg lekker.

kool

  • Mandarijnen

Sinds de mandarijnen weer volop verkrijgbaar zijn zijn ze bij ons thuis haast niet aan te slepen! Ik vind ze echt heerlijk en eet ze de hele dag door, vaak wel zo’n 6 per dag. Ik ben trouwens iemand die altijd heel lang doet over het pellen van een mandarijn omdat ik al die witte velletjes weg wil hebben. Herkenbaar? 🙂

mand

  • Optimel herfst variatie

Optimel heeft naast een aantal vaste smaken ook altijd per seizoen een passende variatie. Dit jaar bestaat de herfst variant van de kwark uit de smaak sinaasappel abrikoos en die van de drinkyoghurt uit de smaak abrikoos. Beiden vind ik lekker! Het is leuk om zo steeds af te kunnen wisselen maar het nadeel is dat je ook geregeld smaken moet missen. 🙂

opt

  • Pompoensoep

Zoals jullie in mijn laatste eetdagboekje misschien wel voorbij hebben zien komen eet ik de laatste tijd bij mijn lunch graag een flinke kom pompoensoep. Ik ga dan voor de kant en klare biologische pompoensoep van Unox. Het is natuurlijk beter en waarschijnlijk ook lekkerder als je het zelf maakt maar ik vind dit heel makkelijk en het smaakt me goed!
soep

  • Boerenkool(stamppot)

Al sinds de zomer keek in onwijs uit naar boerenkoolstamppot. Jammer genoeg was de rest van het gezin er toen nog niet helemaal aan toe ;). Nu kan ik er gelukkig weer volop van genieten en eten we het bijna elke week wel. Echt heerlijk met een hele berg piccalilly, zilveruitjes en augurk. Jumm!

  • Vegetarische rookworst

Tot nu toe at ik bij mijn boerenkoolstamppot in plaats van rookworst altijd vegetarische balletjes maar dat is nu niet meer nodig! Er zijn dit jaar namelijk 2 vegetarische rookworsten op de markt gebracht, van zowel Unox als de Vegetarische Slager. Over de Unox rookworst heb ik nog niet zoveel positiefs gehoord maar die van de Vegetarische Slager vind ik echt heerlijk! Zeker het proberen waard.
worstWat zijn jouw favoriete herfst producten?

Liefs, Yfke ♥


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s