Eetdagboekje oktober 2018

Zelf ben ik altijd erg nieuwsgierig naar hoe anderen eten en daarom leek het me leuk om jullie weer eens een kijkje in mijn eigen voeding van afgelopen maandag te geven. Ik eet niet volgens een bepaald voedingsschema, tel geen calorieën en weeg mijn eten niet af. Mijn doel is juist om wat losser en meer op gevoel te gaan eten! Dit is soms nog best lastig omdat ik door het fanatieke sporten behoorlijk veel voeding nodig heb op een dag. Vaak moet ik dus wel meer eten dan dat mijn lichaam aangeeft. Ook probeer ik boven mijn onderhoud te eten. Ik hoop dat jullie uit deze blog wat inspiratie kunnen halen!

Ontbijt

Na een hele lange tijd vrijwel elke ochtend ochtend met volle kwark en ontbijtgranen ontbeten te hebben vond ik het de hoogste tijd voor verandering! Omdat het nu steeds kouder wordt leek het me fijn om een lekker warm ontbijtje voor mezelf te kunnen maken. Havermout was geen succes maar Brinta gelukkig wel! Ik wissel nu lekker af met kwark en Brinta. Deze ochtend eet ik om 7:45 mijn ontbijt. Ik gebruik zo’n 300 ml halfvolle melk, 50-60 gram Brinta en een paar flavordrops in de smaak cookies. Ook eet ik een mandarijntje. Bij mijn ontbijt drink ik een grote beker sterrenmunt thee, mijn favoriet. 🙂

br

Tussendoortje 1

Elke maandag loop ik van 8:30 tot 13:00 stage. Om 10:15 ben ik blij dat ik even pauze kan  nemen want ik heb alweer flinke trek! Ik eet een bakje appelpartjes met kaneel dat mijn moeder vanochtend al voor me klaar had gemaakt.

Lunch

Om 15:15 kom ik thuis en begin ik snel aan het maken van mijn lunch want ik heb weer trek. Ik ga voor een kom biologische pompoensoep van Unox en 3 ontbijtcrackers van Bolletje. Op één cracker doe ik jong belegen 48+ kaas en op de andere crackers smeer ik kerrie hummus van Maza. Ik probeer beetje bij beetje alle spreads van Maza uit te testen, dat is nog een flinke klus want het zijn er veel! Deze kerrie hummus vond ik niet één van de besten. Vorige week probeerde ik de chipotle hummus en die vond ik persoonlijk lekkerder. Op de crackers doe ik ook nog wat komkommer en alfalfa. Ben jij ook zo dol op de combinatie van kaas en komkommer?

lunc.jpg

Tussendoortje 2

Om 15:15 drink ik cappuccino en daarbij eet ik een eiwitreep. Ik ga vandaag voor de Smartbar in de smaak white chocolate van Body & Fit. Ik kies bewust voor een eiwitreep omdat ik straks ga kickboksen, zo ben ik wat langer verzadigd!

kof

Tussendoortje 3

Om 16:30 drink ik vlak voordat ik naar kickboksen ga nog snel een groot glas yoghurtdrink voor net dat beetje extra energie.

opt

Avondeten

Tegen 18:30 kom ik thuis na een intensieve kickboksles en kan ik lekker gelijk aan tafel schuiven. We eten zoals altijd op maandagavond pasta. Ik eet 2 volle kommen met volkoren spaghetti en tomatensaus met daarin tonijn en veel groente. Daaroverheen strooi ik nog wat geraspte kaas en verse basilicum. Jum!

pas

Tussendoortje 4

Na het avondeten heb ik zoals wel vaker zin in wat zoets en snoep ik een paar Ricola citroen zuurtjes.

Tussendoortje 5

Om 20:30 plof ik zoals gewoonlijk met mijn bak kwark op de bank. Ik ga voor een hele bak Lindahls Kvarg van 500 gram in de smaak framboos met daarin druiven. Ook strooi ik er als topping nog wat schuddebuikjes overheen.

kwa

Tussendoortje 6

Terwijl ik met mijn moeder Je Zal het Maar Zijn terugkijk snoep ik een aantal dropjes.

Tussendoortje 7

Tegen 21:30 eet ik voordat ik naar bed mijn laatste en tevens grootste snack van vandaag. Ik eet een Clean Protein Bar van Body & Fit  in de smaak peanutbutter-chocolate, 2 stukken pure chocola van Lindt en zo’n 175 gram aan verschillende noten. Hierbij drink ik een grote beker warme melk. Laatst heb ik voor het eerst een behoorlijk grote hoeveelheid noten online bij De Notenshop besteld. Ze zijn echt lekker, het is goedkoper én het scheelt een hoop plastic afval.

noot

Dit was alles wat ik op deze maandag at. Ondanks dat ik al een hele tijd geen calorieën meer tel probeer ik er wel voor te zorgen dat ik op een dag grofweg zo’n 3500 kcal binnenkrijg, dat is vandaag volgens mij ook wel gelukt. Voor veel van jullie zal dit waarschijnlijk overkomen als veel maar iedereen is natuurlijk anders. Laat me vooral weten wat jij op een dag zoal eet!

Liefs, Yfke ♥

 


Een reactie op “Eetdagboekje oktober 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s