Review: Polar M600

Vorig jaar kreeg ik voor mijn 18e verjaardag de Polar M600. Ik was er ontzettend blij mee en kan gelukkig zeggen dat ik dat nu bijna een jaar later nog steeds ben! Ik heb destijds best wat research gedaan naar verschillende merken en modellen, er werd zo veel aangeboden dat ik bijna door de bomen het bos niet meer zag. Waarom ik uiteindelijk precies dit sporthorloge op mijn verlanglijstje heb gezet zal in deze review duidelijk worden! 

Design

De Polar M600 scoort in mijn ogen niet het hoogst wat betreft design. Hij is strak maar wel vrij groot en best lomp. Omdat ik zelf aardig groot ben vind ik het horloge echter niet té groot. Je ziet dat het een sporthorloge is maar dat vind ik geen punt. Het horloge zit verder heel comfortabel, valt nooit uit zichzelf af en door de vele gaatjes past het bandje iedereen wel! Het bandje is er in wit, zwart en rood. Je kunt deze onderling gemakkelijk wisselen. Het horloge beschikt over een touchscreen dat erg goed werkt.

horloge

Activiteit

Het horloge meet gedurende de hele dag je algehele activiteit, het aantal verbruikte calorieën, je stappen en afgelegde afstand. Je kunt zelf je persoonlijke activiteits- en stappendoelen instellen. Ook krijg je een melding wanneer je te lang stil zit en het tijd is om even je benen te strekken. Heel motiverend! Ik vind het erg fijn om elke dag een indicatie te krijgen van hoeveel ik ongeveer verbrand heb en of het nodig is nog wat extra’s te eten.

Als je ’s nachts je horloge omhoudt wordt je slaap automatisch geregistreerd. Je krijgt de volgende ochtend dan onder andere feedback over je slaapkwaliteit. Zelf vind ik dit niet heel interessant en draag het horloge daarom niet bij het slapen.

Hartslagmeter

Als je tijdens het sporten graag wil weten wat je hartslag is heb je hier tegenwoordig gelukkig geen hartslagband meer voor nodig! Net zoals andere nieuwe sporthorloges kan ook de Polar M600 je hartslag meten met behulp van groene LED lichtjes die op je huid schijnen. Een lichtsensor meet de hoeveelheid teruggekaatst licht, deze hoeveelheid hangt af van je hartslag. De hartslagmeting van Polar staat erg goed bekend en ook ik ben hier erg tevreden over. Volgens mij zijn de metingen heel nauwkeurig! Ik vind het leuk om bij het krachttrainen te zien wat voor invloed bepaalde oefeningen op mijn lichaam en hartslag hebben. Je kunt ook zien in welke hartslagzone je traint. Het enige nadeel vind ik dat de Polar niet 24/7 je hartslag meet maar alleen tijdens trainingen. Wel kun je handmatig op elk moment een hartslagmeting starten.

hartslag

Smartwatch

De Polar M600 is naast een sporthorloge tegelijkertijd ook een smartwatch. Als je je telefoon aan het horloge koppelt kun je al je WhatsApp berichtjes, emails en smsjes hierop ontvangen én er gelijk op reageren.

Muziek

Als je graag muziek luistert tijdens het sporten is de Polar m600 ideaal! Je kunt Spotify gebruiken of er zelf muziek opzetten en deze tijdens je workout met draadloze oortjes beluisteren. Je telefoon hoef je niet meer mee te nemen! Dat scheelt ook weer afleiding. 🙂

Sportprofielen

De Polar M600 beschikt over heel veel verschillende sportprofielen die je ook nog zelf kunt personaliseren. Dit horloge is dus niet alleen geschikt voor hardlopen maar ook voor sporten als kickboksen, krachttrainen, paardrijden, klimmen, zwemmen. De opties zijn eindeloos!

GPS

Het horloge beschikt over een goede GPS sensor. Hierdoor kun je tijdens je training nauwkeurig je afgelegde afstand en snelheid bekijken. Ook kun je na afloop je afgelegde route bekijken! De GPS is erg snel waardoor je altijd vlot de deur uit kunt.

Batterij

Vergeleken met andere sporthorloges gaat de batterij van de Polar M600 zeker niet het langste mee. Je moet echter niet vergeten dat het ook een smartwatch is. Vergeleken met andere smartwatches komt de batterij namelijk wel erg goed uit de bus! Je kunt het horloge in principe 2 dagen gebruiken zonder op te laden. Als je zowel GPS als muziek aan hebt staan gaat de batterij zo’n 7 uur mee, zeker lang genoeg voor een training dus. Je kunt het horloge ook op een batterij besparende stand zetten. Aangezien ik het horloge ’s nachts toch niet om heb leg ik hem dan gewoon standaard aan de oplader.

Waterdicht

Ik gebruik het horloge niet om mee te zwemmen maar vind het wel een heel fijn idee dat hij wel tegen water bestand is! Sporten in de regen is hierdoor geen probleem en als je je handen wast hoef je niet op te letten. Ook kun je het bandje gemakkelijk schoonmaken.

Polar Flow App

Alle Polar sporthorloges hebben een bijbehorende app voor op je smartphone; de Polar Flow App. Hierin staan allerlei grafieken die een goed inzicht geven in jouw dagelijkse activiteiten. Ook kun je met de app goed al je trainingsresultaten bijhouden en analyseren.

polar flow

Conclusie

Al met al krijg je met de Polar M600 absoluut waar voor je geld. Ik ben ontzettend tevreden over de kwaliteit en heb er nog elke dag veel plezier van. Omdat ik nou eenmaal echt een gadget freak ben was ik op slag verliefd toen ik laatst het allernieuwste sporthorloge van Polar zag; de Vantage V. Ondanks dat ik nog super tevreden ben met deze Polar M600 wil ik dit nieuwe model toch binnenkort voor mijn verjaardag vragen. Hij is behoorlijk duur maar aan zo’n mooi horloge draag ik graag wat van mijn zelf verdiende geld bij. 🙂

homeDraag jij een sporthorloge? En zo ja, welke? Ik ben benieuwd!

Liefs, Yfke ♥


2 reacties op ‘Review: Polar M600

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s