Persoonlijke update: werk, opleiding, rijles en therapie

Het is al een tijdje geleden dat mijn persoonlijke update online kwam. Ik vond het daarom de hoogste tijd voor een nieuwe openhartige blog!

 Jarenlang heb ik alle problemen, gedachten en angsten die ik had voor mijn omgeving geheim gehouden. Ik schaamde me en hield alles daarom liever voor mezelf. De afgelopen jaren heb ik echter geleerd dat dit je op lange termijn niets oplevert en dat je beter eerlijk kunt zijn. In deze persoonlijke updates wil ik wil proberen vaker open te zijn over hoe het écht met me gaat en waar ik me mee bezig houd, ook al is dit soms spannend. In deze blog deel ik weer wat van mijn hersenspinsels van dit moment met jullie!  

Werk

Nu alweer ruim een maand geleden gooide ik last minute het roer om; ik ging toch niet studeren en nam een tussenjaar. Over deze beslissing kun je hier meer lezen. Op vrijwilligerswerk en het geven van bijles na heb ik de afgelopen jaren niet gewerkt. Ik wil dit jaar dan ook graag flink wat werkervaring opdoen, het liefst in de sportbranche. Het is me gelukt om een geschikt baantje te vinden! Ik werk nu 2 dagen per week bij een leuke sportschool in de buurt. Het werk zelf vind ik leuk en ik word ook steeds wat zekerder naarmate ik meer ervaring opdoe.  Ook voelt het goed om zo productief te zijn en lekker wat bij te verdienen. Ik vind het echter wel behoorlijk zwaar om 8 uur zonder pauze door te werken, na een paar uur ben ik echt moe en gaar.. Daarnaast moet ik er erg aan wennen dat ik nu voor het eerst een stuk minder thuis ben, zeker ’s avonds heb ik hier moeite mee. Het klinkt voor velen vast best suf maar ik houd echt van thuis zijn en hecht hier veel waarde aan. Het is gewoon de plek waar me het fijnste voel en waar ik tot rust kan komen. Ik denk echter dat het grotendeels een kwestie van wennen is! 🙂

Opleiding

De dag nadat ik me uitschreef bij de studie Bewegingswetenschappen heb ik me gelijk aangemeld bij de AALO opleiding tot Fitness Instructeur A. De opleiding is opgedeeld in 2 delen die allebei 7 weken duren. Elke vrijdag ben ik hiervoor de hele dag in Amsterdam. De lesdagen zelf zijn wel goed vol te houden maar het reizen kost me veel energie. Ik vind het wel heel leuk om daar zo’n sportieve groep mensen te ontmoeten. In de koffiepauze zitten we bijna allemaal aan een eiwitreep haha. En hoe fijn is het om gewoon in je sportkleding les te kunnen krijgen? 😉 Komende vrijdag heb ik al mijn eerste theorie examen en over 2 weken moet ik mijn praktijkexamen afleggen, spannend! Het lopen van stage is ook een belangrijk onderdeel van de opleiding. Ik heb het geluk dat ik een stageplek heb bij dezelfde sportschool als waar ik achter de balie werk. Elke week loop ik 2 halve dagen mee met een fitnessinstructeur en werk ik aan mijn stageverslag. Zouden jullie geïnteresseerd zijn in een blog over mijn ervaring met de AALO opleiding?

Rijles

Ik moet zeggen dat ik er eigenlijk best een beetje gewend aan ben dat dingen mij makkelijk afgaan. Over het algemeen leer ik snel en ik had verwacht dat dit ook bij autorijden het geval zou zijn. Dit valt echter behoorlijk tegen.. Ik moet zeggen dat het rijden de afgelopen tijd zeker niet bovenaan mijn prioriteitenlijstje heeft gestaan en ik  absoluut niet elke week gereden heb maar ik ben nu wel al ruim een jaar bezig. Binnen een half jaar verloopt mijn gehaalde theorie.. Sinds mijn eerdere instructrice met zwangerschapsverlof is gegaan en ik bij een andere instructeur rijd is het er zacht gezegd niet beter op geworden. Ik kan er zelf niet goed mee dealen als ik fouten maak en neem alle kritiek zwaar op. Nu ik elke week steeds meer tegen de lessen op begon te zien en meerdere keren huilend in de auto geëindigd ben hebben we besloten voorlopig te stoppen. Dit voelt eerlijk gezegd echt als falen. Ik vind het frustrerend dat ik overal om me heen hoor dat mensen hun examen razendsnel halen. Ik wil mijn rijbewijs gewoon heel graag op zak hebben zodat dat niet meer zo boven mijn hoofd hangt! Het is wel een enorme opluchting dat ik nu even geen rijlessen op het programma heb staan, de komende tijd ga ik er even rustig over nadenken wat nu het beste plan is. Wie weet laat ik het gewoon een paar jaar rusten, de komende jaren heb ik immers toch echt nog geen auto nodig!

Therapie

De afgelopen weken ben ik met therapie best wat uitdagingen aangegaan. Ik kreeg vorige week echter opeens te horen dat ik nog maar een paar afspraken heb en achterloop op het protocol. Dit kwam behoorlijk rauw op mijn dak vallen. Voor mijn gevoel ben ik namelijk pas net echt begonnen. Na zo ontzettend lang op de wachtlijst gestaan te hebben zou je toch verwachten dat je gewoon behandeld wordt zolang het nodig is en dat niet na een aantal weken al je tijd op is. Jammer genoeg speelt geld ook hierbij volgens mij een best grote rol. Ik merk dat mijn motivatie ook gelijk minder is. Binnenkort ga ik in gesprek en dan krijg ik hopelijk ook te horen hoe en wat nu verder. Ik vraag me af hoe dit bij andere instanties gaat, heb jij hier ervaring mee?
img_4288-01.jpeg

Dit zijn de dingen die nu het meest in mijn leven spelen. Ik vind mijn weekprogramma nu eigenlijk te vol. Eind december rond ik als het goed is mijn opleiding af, daarna wil ik het wat rustiger aan doen. Ik nam per slot van rekening vooral een tussenjaar om bij te komen. 🙂 Laat me ook vooral weten hoe jij over de besproken zaken denkt, dat hoor ik graag!

Liefs, Yfke ♥

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s