Een kijkje in mijn avondroutine

Zoals sommigen van jullie misschien al wel gemerkt hebben ben ik iemand die erg goed gaat op regelmaat. Ik heb dan ook behoorlijk wat vaste routines waar ik me fijn bij voel! In deze blog deel ik mijn avondroutine met jullie. Al jarenlang heb ik met mezelf de afspraak dat ik wanneer ik overdag hard heb doorgewerkt aan mijn to-do list na het avondeten niets meer doe. Ik vond het de afgelopen jaren best eens moeilijk dat ik in toetsweken ’s avonds gewoon op de bank televisie keek terwijl veel van mijn klasgenoten  tot diep in de nacht aan het leren waren. Toch heb ik ook geleerd hoe belangrijk het is om elke dag even te ontspannen, anders is het op lange termijn gewoonweg niet vol te houden. Lees en kijk vooral mee hoe zo’n relaxte avond er voor mij uitziet!

18:45

Mijn vader komt meestal om 18:45 thuis en dat is dan ook het moment waarop we allemaal aan kunnen schuiven voor het eten! Echt zo fijn dat er nog gewoon elke avond voor me gekookt wordt, dat ga ik later vast en zeker missen. Doordeweeks kookt mijn moeder en in het weekend neemt mijn vader het over. Door hockeytrainingen van mijn zusjes eten we niet altijd met zn 5en. Ik vind het zeker nu het weer eerder donker wordt echt gezellig als we bij het eten compleet zijn en niemand die avond meer de deur uit hoeft. 🙂

19:30

Na het eten ga ik graag in bad. Zeker nu het weer wat kouder wordt buiten kan ik hier echt van genieten. Ik gooi er altijd lekker veel badschuim en badolie in om het helemaal af te maken. Het water doe ik vaak veel te heet. Het duurt meestal dan ook niet lang voordat ik het zo warm krijg dat ik er echt weer uit moet. Terwijl ik in bad zit kijk ik vaak een video op Youtube. Eenmaal uit bad trek ik lekker een joggingpak aan en verzorg ik mijn gezicht. Ik gebruik eerst de reinigingslotion van Clinique en daarna de P-CL-E crème van Biodermal.

thumbnail_IMG_20181003_120530_183

20:00

Sinds ik me een tijdje geleden voornam om wat vaker naar het nieuws te kijken probeer ik een paar keer in de week om 20:00 klaar te zitten op de bank voor het NOS journaal.  Het lukt me zeker niet elke avond maar het begin is er! Tijdens het journaal kies ik ook alvast een foto uit om de volgende ochtend op Instagram te plaatsen.

20:30

Tegen 20:30 maak ik in de keuken mijn dagelijkse bak kwark met toppings klaar. Ook neem ik mijn melatonine in. Door slaapproblemen heb ik de afgelopen jaren elke dag gebruik gemaakt van melatonine. Tegenwoordig gaat het beter en ik ben dan ook flink aan het afbouwen. Daarna plof ik met mijn snack weer op de bank om samen met mijn moeder en zusjes een televisieprogramma te kijken. Mijn bak kwark heb ik altijd binnen een paar minuten helemaal leeg gelepeld! Op dit moment kijken we graag naar programma’s als Holland’s Next Top Model, Boer Zoekt Vrouw, Klem, Ik Vertrek, Grenzeloos Verliefd, Je Zal Het Maar Zijn en Expeditie Robinson. Welke televisieprogramma’s vind jij leuk om te zien?

thumbnail_PicsArt_06-25-11.59.37

21:30

Tegen 21:30 ben ik al erg moe en is het programma wat we kijken vaak afgelopen. Ik maak dan mijn laatste en grootste tussendoortje van de dag klaar. Zoals je in mijn eetdagboekjes kunt lezen bestaat deze meestal uit een hele hoop noten, een eiwitreep, chocola en een beker warme melk. Terwijl ik dit allemaal opeet kijk ik nog even een vlog op Youtube.

PicsArt_06-25-12.05.08

21:50

Rond 21:50 is mijn buik goed gevuld en beginnen mijn ogen al bijna dicht te vallen. Ik moet mezelf er echt toe zetten om de trap op te lopen en niet alsmaar beneden te blijven zitten. Ik poets snel mijn tanden, zet mijn wekker, leg mijn mobiel aan de oplader en duik mijn bed in.

22:00

In bed lees ik elke avond nog een tijdje. Sinds ik klaar ben met mijn eindexamens verslind ik de ene na de andere Nederlandse thriller, ik kan er geen genoeg van krijgen! Zó fijn om niet meer aan een literatuurlijst van school gebonden te zijn. Ik heb het plezier in lezen weer helemaal teruggevonden. 🙂

22:30

Tegen 22:30 ben ik zo moe dat ik mijn ogen echt niet meer open kan houden. Met moeite leg ik mijn boek weg en ga ik slapen.
thumbnail_Screenshot_20181003-120451_InstagramDit is hoe mijn avonden er op dit moment uit zien als ik niet hoef te werken. Lijkt jouw avondroutine op de mijne? Of juist helemaal niet? Laat het me vooral weten, ik ben benieuwd! Liefs, Yfke ♥

 


2 reacties op ‘Een kijkje in mijn avondroutine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s