Wat ga ik doen met mijn tussenjaar?

De afgelopen maanden ben ik steeds in de veronderstelling geweest dat ik dit jaar zou gaan studeren. Op het laatste moment bedacht ik me echter toch nog.
Ik besloot me bij de universiteit uit te schrijven, in deze blog kun je daar meer over lezen. Ik sta gelukkig nog steeds achter dit besluit en ben heel opgelucht dat ik nu nog niet elke dag naar Amsterdam hoef. Er ligt een zee van tijd voor me en ik kan haast niet geloven dat ik een héél jaar niet naar school hoef. Deze tijd ga ik zeker gebruiken om bij te komen maar daarnaast wil ik ook wel wat gaan ondernemen. Ik heb nu eindelijk de tijd voor dingen die ik niet met het studeren had kunnen combineren. In deze blog deel ik mijn plannen met jullie!

Opleiding tot fitness instructrice A

De dag nadat ik mijn inschrijving bij Bewegingswetenschappen had geannuleerd schreef ik me gelijk in voor de AALO opleiding tot fitnessinstructrice. Deze opleiding duurt tot eind december en ik ga er de komende maanden 1 keer per week voor naar Amsterdam reizen. Ik heb erg veel zin in om gedurende deze periode veel te gaan leren, zowel theoretisch als in de praktijk. Bij de opleiding hoort ook een flink aantal stage uren met bijbehorende stage opdrachten, vorige week heb ik hier gelukkig al een stageplek voor kunnen vinden! Ik vind het een fijn en leuk idee dat ik van dit diploma als het goed is straks mijn hele leven lang nog profijt ga hebben.

thumbnail_IMG_20180602_103741_754

Werk

Ik heb het geluk dat ze in de sportschool waar ik stage ga lopen ook nog een vacature open hadden staan! Ik zal daar dus naast mijn stage voortaan ook een aantal uren in de week achter de balie staan. Spannend maar wel heel leuk! Met de fiets ben ik er binnen een kwartier dus dat is echt ideaal. 🙂

Therapie

Na lange tijd op de wachtlijst gestaan te hebben was ik na mijn eindexamens eindelijk aan de beurt voor therapie gericht op mijn eetprobleem. Een eetstoornis is jammer genoeg niet iets waar je zo een-twee-drie vanaf bent. In dit tussenjaar zal ik 1 keer per week therapie hebben maar ook buiten deze therapie afspraken om kost herstel veel tijd en energie. Ik hoop dat ik de behandeling succesvol kan afronden voordat het volgende studiejaar begint!

Blog

Mijn website bestaat deze week alweer 3 maanden. Ik weet nog goed hoe spannend en onzeker ik was toen ik Sportyf.nl openbaar zette. Inmiddels staan er al 18 blogs online! Het komende jaar wil ik mijn best gaan doen om 2 keer per week een nieuwe blog online te zetten. Ook op Instagram wil ik lekker actief blijven, je kunt me volgen @sportyf.nl om dagelijks op de hoogte te blijven. Ik hoop het komende jaar met Sportyf.nl flink te groeien en zo meer mensen te kunnen bereiken!

Rijles

Nu alweer een jaar geleden slaagde ik voor mijn theorie-examen en begon ik met rijlessen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik best gewend ben dat allerlei dingen me makkelijk afgaan en had stiekem verwacht dat dit ook voor het autorijden zou gelden. Dat valt alleen best tegen.. Het is echter wel zo dat rijles het afgelopen jaar absoluut niet bovenaan mijn prioriteitenlijstje stond. Rondom toetsweken heb ik best vaak mijn rijles afgezegd. De komende maanden wil ik consequent 2 keer per week gaan rijden om zo een beetje de vaart erachter te zetten. Ik hoop dat het rijden ook wat beter zal gaan als ik in het algemeen wat minder vermoeid ben, dat alle indrukken en prikkels me nu snel te veel worden helpt namelijk niet mee. Over een half jaar verloopt mijn theorie en ik heb niet zo’n zin om deze nog een keer over te doen. Mijn streven is dus om vóór die tijd mijn rijbewijs op zak te hebben! 🙂

IMG_20180814_073037_204

Dit zijn alle plannen die ik momenteel heb voor de komende tijd! Ik moet er wel voor uitkijken dat ik niet weer gelijk teveel hooi op mijn vork neem, mijn grootste doel blijft om mezelf rust te geven zodat ik na dit tussenjaar een studie hopelijk wél goed aankan. Verder blijf ik dit tussenjaar natuurlijk ook lekker fanatiek trainen. Ik ben benieuwd wat de aankomende maanden me zullen brengen! Laat me vooral weten hoe jij een tussenjaar zou invullen.

Liefs, Yfke ♥


4 reacties op ‘Wat ga ik doen met mijn tussenjaar?

 1. Hoi Yfke,

  Een super goed besluit om een tussenjaar te nemen 👍🏽👍🏼
  Nu kun je je 100% concentreren op je therapie

  Ik zou denk ik een baantje nemen en als ik de fincieele mogelijkheid had
  een lange wereldreis maken
  Of reizen en werken combineren

  Volgendjaar moet je de indoductie week maar overslaan
  of alleen nuttige studie informatie volgen
  Een introductie week of een studenten vereniging lijkt mij verschrikkelijk

  Je vroeg een paar maanden geleden of ik al buiten fietste ( sorry voor mijn late reactie )
  Ja ik fiets buiten 😃 nu nog op een fiets van mijn moeder met lage instap
  Ik maak lange fietstochten door de omgeving
  Ik heb ook een hometrainer dus bij slecht weer
  kan ik daarop oefenen

  Ik ben ook goed bezig met traplopen

  Dit is waarschijnlijk de laatste maand op klimmendaal
  daarna denk ik nog een x aantal maanden thuis fysio/ergotherapie

  Groetjes,
  Theo

  Like

  1. Hoi Theo,
   Hahaha ja ik denk dat de kans klein is dat ik de introductieweek volgend jaar wél heel leuk vind! Een ontgroening voor een studentenvereniging lijkt mij ook al helemaal vreselijk, ik hoor daar best vervelende verhalen over. Wat fijn dat het fietsen zo goed gaat! Heel veel succes de laatste maand.

   Liefs, Yfke

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s