Ik nam een belangrijk besluit

In mijn vorige blog hebben jullie kunnen lezen dat mijn introductieweek zacht gezegd niet zo liep als ik had gehoopt en verwacht. Toen ik maandagmiddag huilend, moe en overprikkeld thuis kwam van alleen een rondleiding en een informatiebijeenkomst besefte ik dat dit op deze manier niet goed ging komen.

Ik twijfel er niet aan dat ik dit eerste studiejaar zou kunnen halen maar denk wel dat ik er dan echt aan onderdoor ga.. Ik wil nu juist een keer niet school op de eerste plek hebben staan en meer tijd hebben voor sociale contacten, mijn blog en een baantje. Uiteindelijk heb ik de knoop verbazingwekkend snel doorgehakt. Hoewel ik normaal gesproken absoluut geen overhaaste beslissingen neem besloot ik nu een keer naar mijn gevoel te luisteren in plaats van mijn verstand. Een paar dagen voor het begin van het studiejaar schreef ik me uit bij de studie Bewegingswetenschappen. 

Na sinds de 3e klas zo ongeveer elke online studiekeuzetest gemaakt te hebben (ik ben dol op testjes over mezelf 🙂 ) was ik er in de 6e klas eindelijk over uit. Ik zou Bewegingswetenschappen gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ondanks dat ik ook weleens gewezen werd op de mogelijkheid van een tussenjaar wuifde ik dit altijd weg. Ik was er vrij stellig in dat ik gelijk in september 2018 aan deze opleiding wilde beginnen, vooral omdat ik vreesde dat ik na een tussenjaar helemaal nooit meer iets zou willen doen. Na jaren lang mezelf overwerkt te hebben was oneindige rust eigenlijk het enige waar ik naar verlangde maar hier wilde ik niet aan toegeven.. Ik was toe aan een nieuwe periode en wilde gewoon dat mijn leven eindelijk weer wat soepeler en leuker zou verlopen.

Achteraf gezien was het misschien te naïef van me om te denken dat ik na de zomer alles wel weer op orde zou hebben en vol energie bij de VU kon verschijnen. In mijn introductieweek werd ik dan ook flink met mijn neus op de feiten gedrukt. De twijfel sloeg toe en ik deelde dit maandagavond ook met jullie op Instagram.

thumbnail_PicsArt_09-01-06.02.59
Mede dankzij jullie gedeelde ervaringen begon ik een tussenjaar eigenlijk al vrij snel als een goede optie te zien. Op mijn hele leven is een jaar natuurlijk ook echt bijna niks en daarnaast hield ik mezelf voor dat ik ieder ander meisje in mijn situatie ongetwijfeld een tussenjaar had aangeraden. Ik zou het ook heel zonde vinden als ik nu wel met mijn studie was begonnen maar het na een paar maanden alsnog zou moeten opgeven, dan zou het nog meer als falen voelen. Ik twijfel niet aan de keuze voor de studie Bewegingswetenschappen en wil er juist daarom niet voor altijd een negatieve associatie mee hebben, op dit moment is élke studie te veel voor me.Hoewel ik twijfelde aan een tussenjaar voelde ik wel dat studeren nu in ieder geval geen optie was. Ik hakte de knoop door en schreef me gelijk de volgende ochtend uit, ik had hier een goed gevoel bij en aarzelde eigenlijk niet meer.

Sinds ik mijn besluit heb genomen voel ik me echt vele kilo’s lichter. Ik ben erg opgelucht en kan gewoon nauwelijks geloven dat ik een héél jaar niet naar school hoef. Wel merk ik dat ik soms nog even moet wennen aan het idee, wat eigenlijk ook niet gek is na maandenlang in mijn hoofd met de studie bezig geweest te zijn. Ik ben achteraf ook heel blij dat ik toch naar een paar introductiedagen gegaan ben. Anders was ik nooit tot dit besluit gekomen en was ik in de komende weken waarschijnlijk flink ongelukkig geworden.

img_4141-012181.jpeg
Binnenkort zal er een blog online komen waarin ik wat meer vertel over wat precies mijn plannen zijn voor dit jaar en hoe ik daarmee de zee van tijd die voor me ligt ga invullen. Er zijn genoeg dingen die ik leuk vind om te gaan doen en die ik niet allemaal met het studeren had kunnen combineren. Ik heb zin in de komende tijd en ben benieuwd wat hij me gaat brengen! 🙂

Liefs, Yfke ♥


4 reacties op ‘Ik nam een belangrijk besluit

  1. Lieve Yfke we zijn Heel blij met je beslissing! Heel dapper dat je dit besluit genomen hebt.(de spatie tussen die woordjes geeft dat ook wel aan) Lieve kind je komt er vast wel uit hoe nu verder te gaan, je hebt talenten genoeg! Geniet van het leven en we hopen nog wel eens iets van je te horen. (n.b. die rose kleur staat je goed! ❤️)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s