Deze week verliep niet zoals verwacht..

Toen ik een aantal jaar geleden met mijn moeder en zusje een dagje in Amsterdam aan het shoppen was zag ik op de Dam een grote groep studenten die allemaal verkleed en wel veel lol aan het maken waren. Alhoewel zo’n introductieweek voor mij toen nog ver in de toekomst lag brak vorige week woensdag toch echt de mijne aan. Volgens mij is een introductieweek voor vrijwel alle studenten echt een hoogtepunt waar veel naar uitgekeken wordt. Ik vond het dan ook best pijnlijk en moeilijk dat ik er daarentegen behoorlijk tegenop zag. Dit benoemde ik eerder al in deze blog. Toen ik 2 weken van te voren het programmaboekje binnen kreeg en zag dat er gedurende 7 dagen lang van ’s ochtends tot diep in de nacht activiteiten voor ons gepland stonden raakte ik wel een beetje in paniek. Ik heb toen besloten niet aan alles mee te doen maar gewoon alleen de activiteiten waar ik me echt fijn bij voel mee te pikken. Het plan was om wel alsnog elke dag even naar Amsterdam af te reizen maar dit liep toch wat anders dan verwacht. De week kreeg een heel andere wending.. In deze blog geef ik jullie een kijkje in mijn VU introductieweek. Ik hoop dat je als je net zoals ik een introductieweek erg spannend en niet zo leuk vindt wat herkenning kunt vinden in deze blog, weet dat je niet de enige bent.

 

Olifanten

Een paar dagen voor het begin van de introductieweek werd ik al aan een ‘olifanten’ WhatsApp groep toegevoegd waarin ik te horen kreeg dat ik op woensdag in het grijs moest verschijnen. Wat de kleur betreft had ik het zeker erger kunnen treffen. 😉 Alle aankomend Bewegingswetenschappers werden onderverdeeld in verschillende groepen, gekarakteriseerd door een bepaald dier.

Woensdag

Mijn moeder was zo lief om me deze ochtend even met de auto naar het Amsterdamse Bos te brengen waar ik mijn gehuurde fiets kon ophalen. Ik kwam rond 10:30 aan op de VU om me aan te melden. Hoewel in het programmaboekje had gestaan dat we om 11:00 zouden beginnen met verschillende activiteiten kregen we daar te horen dat we pas om 12:30 wat zouden gaan doen, dat vond ik niet echt goed geregeld. Ik heb met een groepje meiden een tijd in de zon gezeten en daarna nog wat rondgeslenterd op de informatiemark. Daar heb ik onder andere nog op aan een roeiwedstrijdje op een ergometer meegedaan. Ik denderde alleen al vrij snel aan de achterkant van het zitje af doordat ik te veel kracht zette, au! 🙂

Eenmaal in het Amsterdamse Bos aangekomen konden we weer wachten. Wachten was wel een beetje het ding van vandaag, het duurt natuurlijk gewoon even voordat alle 150 mensen zich weer verzameld hebben. Van 14:30 tot 17:00 was er een spellenmiddag georganiseerd. Voordat we hieraan begonnen werden we nog even extra omgetoverd in olifanten. Onze gezichten werden grijs geschminkt en we kregen een soort hoed met slurf en oren. Als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel verkleden maar het hoort er jammer genoeg denk ik een beetje bij. We hebben tijdens deze middag onder andere met onze mond ijsblokjes doorgegeven, geblinddoekt Lions gehapt en met ons gezicht in een bak vla moeten zoeken naar Winegums. Vooral dat laatste vond ik eigenlijk echt niet leuk, mijn problemen met eten speelden daar vast ook bij mee. Het was alleen jammer genoeg geen kwestie van mogen maar van moeten..

Op het programma stond om 18:00 een BBQ bij de roeivereniging Okenos. Al snel kreeg iedereen bekers bier voor zijn neus. Het is niet zo dat ik uit principe helemaal geen alcohol drink maar ik drink het liever niet en ben ook echt geen fan van het vele ‘drinken om te drinken’. Ik ben wat dit betreft dicht bij mezelf gebleven en heb dapper meerdere biertjes afgeslagen maar was daar wel echt de enige in, wat ik eigenlijk niet had verwacht. Ik vind het lastig dat je je tegenwoordig zo moet verantwoorden als je níet veel alcoholische drankjes wilt drinken. Ik heb wel nog even met 3 andere meiden mogen roeien, dit had ik nog nooit gedaan en vond ik erg leuk! Ook weer een sport die me aanspreekt, dat maakt een keuze niet makkelijker. 🙂

Ik begon me naarmate de middag vorderde steeds wat minder fijn, moeier en alleen te voelen en toen we anderhalf uur later nog niet gingen eten besloot ik dat het genoeg was geweest voor die dag. Om mijn trein te halen heb ik nog een kwartier lang met al mijn spullen door Amsterdam gerend. Eenmaal thuis stortte ik in, het was gewoon allemaal een beetje te veel geweest.. Deze dag was voor mij wel weer een beetje een pijnlijke bevestiging dat ik blijkbaar gewoon niet zo in elkaar zit als de meeste leeftijdsgenoten en dat zulke avonden als deze op het moment niets voor mij zijn, en dan had ik het echte feest zelfs nog overgeslagen.

Donderdag

Woensdagavond besloot ik dat ik de volgende ochtend niet naar Amsterdam zou gaan en in plaats daarvan een beetje thuis bij zou komen. Ik had woensdagmiddag gehoord dat ruim 50 aankomend studenten überhaupt niet naar de introductieweek komen. Het was voor mij echt wel een opluchting om dit te horen. Natuurlijk kan een deel daarvan er gewoon niet bij zijn maar er moeten ook mensen zijn die de week bewust oversloegen.
20180828_174007-01

Vrijdag

Vrijdagochtend stond er niet zo veel op het programma en dus besloot ik alleen ’s middags naar de VU te gaan. Er was een praatje waarbij alle verschillende commissies van de VIB (studievereniging van bewegingswetenschappen) werden geïntroduceerd en dat waren er behoorlijk wat! Na afloop was er een borrel waar het gratis bier gelijk weer rijkelijk vloeide. Ik ben nog een uurtje gebleven maar voelde me niet op mijn gemak en ben toen lekker naar huis gegaan.

Zaterdag & zondag

Zaterdag stond er een dag in het Vondelpark op de planning met veel relaxen en een bootcamp. ’s Avonds was er een verkleedfeest waar ik sowieso niet naartoe wilde gaan maar van bootcampen houd ik wel! Het was deze zaterdag echter zulk slecht weer dat ik besloot niet speciaal voor de bootcamp naar Amsterdam te reizen. Dat bleek een goede beslissing te zijn want later hoorde ik dat de bootcamp überhaupt niet door was gegaan.

Ook zondag bleef ik thuis. In het weekend stond er trouwens sowieso niet zo veel op het programma, vrijwel alle studies hadden geen introductiedagen in het weekend. Ik heb er een heerlijk relaxdagje van gemaakt en wat oude schoolspullen opgeruimd!

Maandag

Maandag begon mijn dag al niet erg relaxed. Ik ging ’s ochtends vroeg nog even een fietstochtje door de duinen maken maar kreeg halverwege een lekke band. Ik heb toen stug doorgetrapt en mijn fiets gelijk bij de fietsenmaker gebracht. Dit alles kostte alleen meer tijd dan ik had verwacht waardoor ik onwijs moest haasten om mijn trein nog te halen. Op de VU begonnen we met een rondleiding over de campus en na de lunch kregen we een informatief college. Tijdens het college kreeg ik weer last van hoofdpijn, werd ik steeds moeier en wilde ik alleen nog maar thuis zijn. Toen het college klaar was ben ik dan ook eigenlijk gewoon zo snel mogelijk weggevlucht en heb de rest van het programma van die dag laten zitten. Ik vind het lastig te zeggen wat nou de oorzaak is van die sterke drang om weg uit de drukte te gaan. Ik krijg het op zulke momenten gewoon heel benauwd, heb hoofdpijn en wil alleen maar weg uit de onrust en weg van alle mensen. Dat ik vervolgens voor de 2e keer die dag de hele stad doorgerend ben om een trein te halen was de druppel die de emmer deed overlopen. Eenmaal thuis kon ik mijn tranen dan ook niet meer binnenhouden. Het voelde alsof ik weer gefaald had maar tegelijkertijd kwam ook het besef dat het niet goed en normaal is om zo overstuur te raken van een kort middagje op de universiteit. Doordat ik de afgelopen jaren mezelf echt overwerkt heb kan ik op het moment eigenlijk gewoon niks hebben, bij het minste of geringste val ik al om. Ik zag het allemaal niet meer zitten en liet eindelijk de twijfel toe die ik diep van binnen misschien al maanden gehad heb.

Dinsdag

Dinsdagochtend hakte ik thuis een belangrijke knoop door.. Binnenkort zal ik deze keuze in een blog toelichten. Ik ben dinsdag wel nog even naar Amsterdam gegaan om mijn gehuurde fiets in te leveren maar heb niet meer aan het programma van de introductieweek deelgenomen.

IMG_3960-05

Dit was dan alweer mijn introductieweek. Het was een heftige week waarin ik mezelf flink tegenkwam en met mijn neus op de feiten werd gedrukt. De week was zeker niet perfect en het ging absoluut niet zoals ik had gehoopt, maar uiteindelijk heeft met me misschien toch wat goeds gebracht. Wat is jouw ervaring met introductiedagen?

Liefs, Yfke ♥


Een reactie op “Deze week verliep niet zoals verwacht..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s