Persoonlijke update: vakantie, introductieweek en twijfels

Nu al ongeveer een maand geleden is er een openhartige blog online gekomen waarin ik mijn gedachten rondom de naderende vakantie met jullie deelde. Jarenlang heb ik alle problemen, gedachten en angsten die ik had voor mijn omgeving geheim gehouden. Ik schaamde me en hield alles daarom liever voor mezelf. De afgelopen jaren heb ik echter geleerd dat dit je op lange termijn niets oplevert en dat je beter open kunt zijn. Ook kreeg ik op de blog over vakantie veel lieve en eerlijke reacties van jullie. Deze blog kun je hier teruglezen. Ik wil proberen voortaan vaker in persoonlijke updates open te zijn over hoe het écht met me gaat en waar ik me mee bezig houd, ook al is dit soms erg spannend. In deze blog wil ik weer wat van mijn hersenspinsels van dit moment met jullie delen.

Vakantie

Inmiddels ben ik al bijna 2 weken weer thuis, het voelt zelfs een beetje alsof we nooit weg zijn geweest. Aan het begin van de vakantie hebben we een aantal dagen in een appartementje in Lissabon doorgebracht en daarna zaten we zo’n 2 weken lang in een huis op zo’n 45 minuten rijden van de stad. Vooral de eerste dagen in Lissabon heb ik het best moeilijk gehad. Het regelmatige buiten de deur eten leverde spanning op en de producten die we in huis hadden gehaald smaakten me niet. Toen we eenmaal in het vakantiehuisje verbleven voelde ik me een stuk beter. Er kwam weer wat meer structuur en regelmaat in de dagen en in mijn eetpatroon. Ik heb nog wel eens een dipje gehad maar kan wel zeggen dat het 2 heerlijke weken waren waarin ik geregeld getraind heb en verder de dagen al zonnend en lezend doorbracht. Tegen het eind van de vakantie begon ik me gek genoeg zelfs rot te voelen over het feit dat we weer bijna naar Nederland zouden gaan. Niet omdat ik niet thuis wilde zijn maar omdat er met het eind van onze vakantie in Portugal ook een onontkoombaar einde aan de lange rustperiode vanaf mijn eindexamen zou komen..

20180818_162121

Introductieweek

Van nature ben ik iemand die zich van te voren vaak (te) veel zorgen maakt over dingen. Toen de vakantie eenmaal achter me lag duurde het dan ook niet lang voordat ik weer een nieuw iets had gevonden om over te piekeren; de naderende introductieweek. Voor veel aankomende studenten is dit vast een week waar veel naar uitgekeken wordt. Des te pijnlijker vind ik het dat ik er juist tegen op zie. Soms vraag ik me af of ik de enige ben die er zo over denkt en of voor de rest iedereen écht blij wordt van een week met elke dag een programma van ’s ochtends vroeg tot ’s nachts. Ik heb er wel voor gekozen om me voor de volledige 7 dagen in te schrijven maar ga mezelf niet verplichten aan alle activiteiten mee te doen. Ik kies gewoon elke dag de dingen uit waar ik me fijn bij voel, zo hoop ik de week goed door te komen. Zulke grote sociale gelegenheden putten me namelijk vaak behoorlijk uit, herken jij dit? Wel heb ik echt zin om weer nieuwe mensen te leren kennen. Dit doe ik gewoon liever overdag bij leuke activiteiten dan ’s nachts. 😉

Kan ik het nog wel?

De afgelopen 3 jaar op de middelbare school heb ik mezelf behoorlijk overwerkt. Ja ik heb hele mooie cijfers gehaald maar wel tegen een hoge prijs. Ik werkte ontzettend hard, zat niet goed in mijn vel, heb tijdens toetsweken geregeld nachten van 2 à 3 uur gehad en ook kwamen mental breakdowns herhaaldelijk voor. Nu heb ik sinds eind mei complete rust. Ik ben behoorlijk veel thuis en merk ook dat ik het niets doen totaal nog niet zat ben. Ik voel me nog steeds elke dag wel moe en moet voor mijn gevoel nog steeds bijkomen van afgelopen schooljaren. Dat het studiejaar nu echt bijna van start gaat vind ik behoorlijk spannend. Het idee van weer zo veel moeten leren en werken vliegt me aan.. Ik hoop dat ik het allemaal aankan en dat ik het studieleven goed op kan pakken. Mijn streven is in ieder geval om mijn studie niet té serieus te nemen, hoe gek dit voor sommigen van jullie misschien ook klinkt. Ik heb geleerd dat goed in je vel zitten veel meer waard is dan die goede cijfers.snapseed-07

Dit waren de dingen die nu het meest in mijn leven spelen. Ik wil voortaan regelmatig persoonlijke updates gaan schrijven, tips zijn welkom! Laat me ook vooral weten hoe jij over de besproken zaken denkt, dat hoor ik graag.

Liefs, Yfke ♥


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s