8x mijn favoriete vega producten

Deze zomer ben ik al 8 jaar lang pescotariër. Dit houdt in dat ik geen vlees eet maar wel soms vis. In de toekomst zou ik misschien wel veganistisch willen gaan eten maar mijn prioriteit ligt voorlopig bij het herstellen van mijn eetprobleem. Ik wil mezelf nu niet nog meer restricties opleggen. Toen ik net vegetarisch begon te eten waren er nog nauwelijks vleesvervangers op de markt. Voor zover ik me kan herinneren kon ik kiezen uit tofu, vega knakworstjes of een groenteschijf. Tegenwoordig is dat gelukkig heel anders! Vrijwel alle supermarkten hebben een groot vegetarisch aanbod, er is genoeg te kiezen. In deze blog zet ik mijn favoriete vleesvervangers van dit moment op een rijtje. Je hoeft zeker geen vegetariër te zijn om vegetarische producten te eten, probeer ze gewoon een keertje uit!

Groenteschijf — Vivera

Deze groenteschijf eet ik al jaren lang en nog steeds kan ik de eenvoud ervan echt waarderen. Vooral als ik verder al dingen eet met een uitgesproken smaak kies ik voor een groenteschijf, hij valt namelijk met alles goed te combineren! Tegenwoordig is de groenteschijf van Vivera ook nog eens veganistisch. Vorig jaar heeft Vivera trouwens ook een wat meer opvallende en tevens erg lekkere variant op de groenteschijf uitgebracht; de Pompoen Zoete Aardappel Burger.

Linzenburger met wortel en munt — Garden Gourmet

Voordat ik deze burger voor de eerste keer uitprobeerde was ik een beetje sceptisch over de munt die erin zat, daar ben ik namelijk geen fan van. Gelukkig kan ik de munt er niet in terugvinden. De burger is heel smaakvol en ook de structuur ervan vind ik erg prettig. Zelf vind ik deze vleesvervanger vrij zomers. Hij is trouwens ook geschikt voor vegans!

20180718_082542(0)-01.jpeg

Pompoen & wortel balletjes — Van Haver Tot…

Voordat mijn moeder een keer met deze balletjes thuis kwam had ik nog nooit gehoord van het merk Van Haver Tot.. Tegenwoordig fiets ik eens in de zoveel tijd speciaal naar de Jumbo om flink wat verpakkingen in te slaan. De balletjes hebben een lekker smeuige structuur en zijn erg smaakvol, ik eet ze bijna elke week wel! Ze zijn ook nog eens veganistisch.

Vegetarische Kip-Shoarma — De Vegetarische Slager

Mijn moeder heeft lange tijd als we shoarma aten zelf vegetarische kipstukjes voor mij gemarineerd maar dat is dankzij deze shoarma van de Vegetarische Slager niet meer nodig! De shoarma is heel mals en smaakvol. Ik heb zelf nog nooit ‘echte’ shoarma op maar mijn zusje smult vaak met me mee. Wel is de shoarma vrij zout, ’s avonds is het dan wel een must om iets te drinken in je buurt te hebben 😉

Krokante kipschnitzel — Vivera

Misschien komt het door het feit dat ik al zo lang geen echte kip meer heb gegeten maar deze vega kipschnitzel doet mij qua smaak en structuur echt heel erg denken aan kip. Zelfs mijn vader die altijd een beetje sceptisch is over vleesvervangers wordt erg blij van deze Vivera schnitzel! Verder is deze vleesvervanger 100% plantaardig.

Quinoa burger met broccoli en boerenkool — Garden Gourmet

Dit is een variant op de eerder benoemde linzenburger van Garden Gourmet. Waar de linzenburger mij erg zomers aandoet vind ik dit een meer winterse variant! De afgelopen tijd heb ik deze burger dan ook niet zo veel gegeten maar ook voor deze burger geldt dat zowel de structuur als de smaak echt lekker is. Ook kom je echt stukken broccoli tegen, waar ik als broccoli-fan erg blij van word 🙂 Ook deze burger is 100% plantaardig.

Little Willies — De Vegetarische Slager

Over het algemeen houd ik wat meer van ‘groenteachtige’ vleesvervangers dan van ‘vlezige’ vleesvervangers. Deze worstjes vind ik echter wel heel lekker! Ze zijn smaakvol en mals. Het zijn zogeheten ‘British sausages’.

Caprese Carré — Garden Gourmet

De smaak van deze carré doet erg Italiaans aan door de klassieke combinatie van mozzarella en tomaat. De carré is omhuld met een knapperige korst en de kaas loopt er een beetje uit als je hem doormidden snijdt. Ik moet wel zeggen dat ik deze vleesvervanger niet vaak eet omdat ik hem best zwaar vind qua smaak. Deze carré zou ik dan ook eerder combineren met een wat lichtere maaltijd zoals een salade. Als jij een kaasliefhebber bent weet ik zeker dat deze burger je zal bevallen!

20180718_082603(0)-01

Dit zijn al mijn favoriete vleesvervangers van dit moment. Tegenwoordig hebben meerdere merken ook visvervangers in hun aanbod, daar wil ik binnenkort wat van gaan proberen! Wat vind jij lekkere vegetarische producten?

Liefs, Yfke ♥


2 reacties op ‘8x mijn favoriete vega producten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s